Naar homepage
Programma

Vrije Geluiden
VPRO

  1. Programma'schevron right
  2. Vrije Geluiden
Aad van Nieuwkerk verkent iedere zaterdag en zondag tussen 23:00 en 24:00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Met nieuwe releases, concerttips, Vrije Geluiden Sessies, actuele ontwikkelingen in de muziekwereld, jong talent, en natuurlijk: adembenemende muziek!

Vrije Geluiden Podcasts

VPRO Vrije Geluiden staat voor muziekavontuur. Niet zómaar wat leuke muziek, maar de wèrkelijk vrije geluiden. Luister nu ook onze podcasts.

Podcast: Nieuwe Filmmuziek Op 4

Podcast: Nooit van gehoord?!

Podcast: Harmoniehof

Podcast: Vrije geluiden op 4

Podcast: Gaudeamus 1945-2020

Podcast: De componistenkamer

Vrije Geluiden Sessies

VPRO Vrije Geluiden Sessies: muzieksessies waarin artiesten uit binnen- en buitenland in de binnen of buitenlucht spelen. Je hoort vogels fluiten, het getik-tok van de naburige tennisclub, een passerende auto of misschien de schreeuw van een pauw. Wanneer de artiesten niet naar Hilversum kunnen komen, komen wij naar de artiesten toe. Kijk niet gek op wanneer artiesten andere instrumentatie gebruiken, gastmuzikanten meenemen, nieuw werk laten horen of de hele sessie improviseren: in de Vrije Geluiden Sessies kan het allemaal!

Contact met Vrije Geluiden

Louis Andriessen (82) overleden - grootste Nederlandse componist van afgelopen eeuw

Op donderdag 1 juli 2021 overleed, op 82-jarige leeftijd, de grootste levende componist van ons land, Louis Andriessen. Hij leed al enige tijd aan de ziekte van Alzheimer.

Louis Andriessen in Vrije Geluiden