STER Advertentie

Ik heb een mooi werk gehoord op NPO Radio 4, waar kan ik de informatie terugvinden?

Je vindt de volledige speellijst via: www.nporadio4.nl/gedraaid. Je kunt via de kalender de dag selecteren waarop je het werk hoorde en het is mogelijk om een werk te zoeken via de zoekbalk bovenin. Een overzicht van de speellijst per programma vind je op www.nporadio4.nl/gids-gemist via de knop 'Gedraaid in de uitzending'. 

Ik heb een concert gehoord op NPO Radio 4 en wil dit graag aanschaffen op cd. Kan dit?

NPO Radio 4 geeft zelf geen cd's uit met daarop de concerten die we uitzenden. Je kunt de concerten beperkte tijd terugluisteren via www.nporadio4.nl/concerten. Via het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is van bepaalde concerten (waarbij de rechthebbenden/uitvoerenden het toelaten) een cd te bestellen. Dit kan door te zoeken in de catalogus op http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx

Waar kan ik de livestream vinden of een webcast bekijken op de website?

De live player is boven in de site te vinden onder de knop 'Live'. Vervolgens verschijnt een nieuw venster met de live player. Live video kun je vinden onder de knop 'Kijk' boven in de site en via www.nporadio4.nl/live.

De livestream doet het niet op de website, wat nu?

Het kan helpen de website te verversen door op ctrl+f5 te drukken, en de stream dan opnieuw op te starten. Werkt het dan nog niet, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je systeem (bijv. Apple, Windows XP, iPad) en je browser (bijv. Safari of Internet Explorer 9).

Hoe kan ik NPO Radio 4 luisteren via iTunes?

Luisteren via iTunes kan door middel van het opvragen van de volgende url: http://icecast.omroep.nl/radio4-bb-mp3. Dit doe je in de iTunes-player in het menu ‘geavanceerd’ en dan ‘openen audiostream’.

Hoe kan ik reageren op een uitzending?

Je kunt voor algemene vragen over de zender mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen over specifieke programma's kun je reageren via het contactformulier op de site van het betreffende programma of via www.nporadio4.nl/contact.

Hoe kan ik een uitzending terugluisteren?

Je kunt bepaalde fragmenten of hele programma's terugluisteren via: www.radio4.nl/gids-gemist

Op welke frequentie kan ik NPO Radio 4 ontvangen?

Hier vind je de frequenties van de FM: www.radio4.nl/frequenties.
Daarnaast zendt NPO Radio 4 in heel Nederland uit via de kabel. Voor de kabelfrequentie in jouw omgeving, bezoek je de website van de kabelmaatschappij
Hieronder de overzichten van de grootste kabelmaatschappijen:

Ook is NPO Radio 4 te beluisteren via DAB+ en Digitenne.

Waar kan ik terecht met vragen of opmerkingen over de ontvangst?

Het signaal dat de ether in wordt gestuurd is in handen van de beheerders van de zendmasten, voor vragen en opmerkingen kun je contact met hen opnemen. Dit kan via het emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom is het signaal van NPO Radio 4 zwakker dan dat van andere zenders?

Dit komt omdat NPO Radio 4 weinig compressie toepast op het uit te zenden signaal, waardoor de luisteraar het verschil kan horen tussen harde en zachte passages in een muziekwerk.
Door de toepassing van compressie in het signaal van andere zenders klinkt alles even luid. Dit is voor een zender als NPO Radio 4 niet wenselijk en het geluidsniveau komt daardoor ongeveer 15 db lager uit.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de activiteiten van NPO Radio 4?

Via onze nieuwsbrief, die ongeveer eens per twee weken wordt verstuurd, blijf je op de hoogte van al onze activiteiten. Abonneren is helemaal gratis en kan via: www.nporadio4.nl/nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter via @NPORadio4, op Facebook via www.facebook.com/NPORadio4 en op Instagram via www.instagram.com/NPORadio4.

Ik wil graag bij NPO Radio 4 werken. Waar kan ik de vacatures vinden?

Vacatures (zowel van de verschillende omroepen op NPO Radio 4 als van de NPO) zijn te vinden op Villamedia: www.villamedia.nl/vacatures/

Ik wil graag stage lopen bij NPO Radio 4. Hoe moet ik dit aanpakken?

Je kunt terecht op de site www.mediastages.nl. Als er stageplekken zijn, dan worden deze op die site geplaatst.

Hoe kan ik adverteren op NPO Radio 4 of de website van NPO Radio 4?

De STER (Stichting Ether Reclame) is verantwoordelijk voor reclame-uitingen op NPO Radio 4 en de website. Op de website van de STER kun je alle tarieven en meer info vinden: www.ster.nl

Staat je vraag hier niet tussen, stuur deze dan in via ons contactformulier.