Presentator

Aad van Nieuwkerk

  1. Presentatorenchevron right
  2. Aad van Nieuwkerk
Als ik sta te zingen - onder de douche, in een koor, op zangles - is er op dat moment geen fijnere muziek dan dat. Muziek maken is altijd iets dat zich, zoals dat zo mooi heet, in het moment afspeelt. Onderga je de oerkrachten van een Mahler-symfonie, of ben je opgenomen in de meditatieve momenten van een verstild strijkkwartet... dan is er op dat moment niets mooiers denkbaar. Er is dus zeker zoiets als 'de mooiste' muziek, alleen wat dat is, verschilt van moment tot moment.

Heerlijk toch? Zo probeer ik in Vrije Geluiden iedere keer nieuwe ontdekkingen met je te delen. Van hele oude, tot splinternieuwe muziek. Herkenbare en soms ook minder makkelijke klanken. Maar altijd fascinerend, en vaak met een verhaal dat je raakt.
Waarom ik daarin geloof? Niet alleen omdat muziek 'gewoon leuk' is, maar omdat alle mensen, in alle culturen, muziek altijd hebben benut om hun diepste gevoelens en overtuigingen tot uiting te brengen. Muziek raakt aan onze menselijke kern.

Horen en zien vergaat niet. Ervaring in een paar woorden: (eind)redactie radio, tv en web bij de VPRO, radiopresentatie, tekstschrijven, voice over voor audiovisuele producties, sparring partner voor (culturele) ideeën, discussieleider, dagvoorzitter, juryvoorzitter. Directeur geweest van de Concertzender en van Paradox. Nieuwe muziek. Nieuwe media. Verhalen. Audio. Podia.