Podium
NTR

Akademie für Alte Musik Berlin wint Edison Klassiek voor cd met Brandenburgse concerten

foto: Uwe Arens
  1. Klassiekchevron right
  2. Akademie für Alte Musik Berlin wint Edison Klassiek voor cd met Brandenburgse concerten

De Akademie für Alte Musik Berlin krijgt de Edison Klassiek 2022 in de categorie Orkest, dat heeft Hans Haffmans in Podium bekend gemaakt. Het ensemble krijgt de prijs voor hun opname van de Brandenburgse concerten van Bach. Voor de cd werkten de musici samen met violist Isabelle Faust en altviolist Antoine Tamestit.

De perfectie is nabij, als we de jury van de Edison Klassiek mogen geloven. “Een cynicus zou de kraakheldere nieuwe opname van de overbekende Brandenburgse concerten van Johann Sebastian Bach zelfs gelikt kunnen noemen. Maar er is heel veel te zeggen voor de aanpak van de Akademie für Alte Musik op wat hun tweede opname is van deze stukken. Een vergelijking met hun eerste, uit 1998, laat horen hoe (nog) veel beter de groep in 25 jaar is geworden.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In Podium sprak Hans Haffmans met concertmeester Bernhard Forck over deze tweede opname van de stukken. “We hebben de muziek in de afgelopen 25 jaar heel veel gespeeld en het was geweldig om nu opnieuw een opname te maken. werken met Isabelle Faust en Antoine Tamestit. Zij namen hun input mee, wij hadden de onze en daarmee is het echt een samwerking geworden. Het was echt party time!”

Luister het hele gesprek hier terug.

Isabelle Faust en Antoine Tamestit

Over de bijdrage van violiste Isabelle Faust en altviolist Antoine Tamestit is de jury ook te spreken. “Ook al zijn ze in het klankbeeld door de producent iets naar voren gehaald, ze stellen zich niet op als solist en mengen prachtig met het ensemble. Liefhebbers van Bachs orkestrale muziek kunnen hun hart ophalen bij deze uitgave die een frisse en vreugdevolle blik werpt op deze veelvuldig opgenomen werken.”

Bekijk alle winnaars

Ster advertentie
Ster advertentie