Podium
NTR

Sopraan Sabine Devieilhe wint Edison in de categorie Solist Vocaal

foto: Anna Dabrowska / Warnerfoto: Anna Dabrowska / Warner
  1. Klassiekchevron right
  2. Sopraan Sabine Devieilhe wint Edison in de categorie Solist Vocaal

De Edison Klassiek in de categorie “Solist Vocaal” is gewonnen door de Franse sopraan Sabine Devieilhe voor haar album met muziek van Johann Sebastian Bach en Georg Friedrich Händel.

De jury schrijft: “Bach had grote bewondering voor Händel. En eigenlijk zouden Bach-liefhebbers die op Händel neerkijken dit prachtig geprogrammeerde album van Sabine Devieilhe moeten beluisteren.”

De Edison-jury roemt haar keuze van het repertoire: “De Franse sopraan stelde een verrassend recital samen waarin kerk en theater, geestelijke cantates en opera-aria’s, moeiteloos door elkaar heen lopen, en waarin Bach en Händel helemaal niets voor elkaar onderdoen. De echte, aardse emotie van Händel of de gesublimeerde, onwereldse van Bach, het klinkt hier allemaal even mooi.”

Quote

Eigenlijk zouden Bach-liefhebbers die op Händel neerkijken dit prachtig geprogrammeerde album van Sabine Devieilhe moeten beluisteren.

Edison jury

Beluister hieronder het gesprek dat Hans Haffmans met haar had in Podium.

Edison Klassiek bekendmaking Sabine Devieilhe

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sabine Devieilhe werd in 1985 geboren in Normandië. Zij studeerde zang, cello en musicologie. Al tijdens haar studie werkte ze samen met het Ensmeble Pygmalion van Raphael Pichon, Les Cris de Paris en later ook met Les Arts Florissant, Les Musiciens du Louvre, Le Concert Spirituel.

In 2015 zong zij de rol van Soeur Constance in Dialogues des Carmélites van Poulenc bij De Nationale Opera in Amsterdam. Zij trad ook op in operahuizen van Toulon, Avignon, Marseille, La Scala in Milaan.
Ze won al diverse prijzen, waaronder een Diapason d’or voor haar cd met werken van Jean-Philippe Rameau.

Ster advertentie
Ster advertentie