Podium
NTR

Kaiser Quartett wint Edison Klassiek in de categorie Neoklassiek

foto: Kaiser Quartett
  1. Klassiekchevron right
  2. Kaiser Quartett wint Edison Klassiek in de categorie Neoklassiek

Het Kaiser Quartett wint de Edison Klassiek in de categorie Neoklassiek. Dat maakte Wouter Pleijsier bekend in Podium Op Zaterdag. Het Duitse strijkkwartet krijgt de prijs voor hun album Empire.

Volgens de jury van de Edison Klassiek is Empire een pakkende plaat geworden met veertien goed in het gehoor liggende tracks. "Door de lengte van 3 à 4 minuten zouden ze kunnen doorgaan voor popsongs. Invloeden uit de jazz en modern klassieke muziek zijn onmiskenbaar, met zelfs hier en daar een vleugje folk."

"Toch blijft het album geworteld in de klassieke traditie, al was het maar omdat een strijkkwartet die associatie nou eenmaal als vanzelf oproept. Elk stuk heeft een eigen sfeer, van melancholisch en intiem tot opgewekt en energiek, mooi voor het voetlicht gebracht door de vier uitmuntende strijkers van het kwartet. De opname zit de musici op de huid, zonder onnatuurlijk te klinken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Kaiser Quartett uit Hamburg, zoekt graag de samenwerking met musici die zich ook niet in een hokje laten plaatsen, zoals pianist Chilly Gonzales. Na veel samenwerkingen met allerlei artiesten, maakte het kwartet in 2019 hun eerste eigen album.

Op Empire werken ze opnieuw veel samen met andere artiesten zoals popzanger Jarvis Cocker en singer-songwriter L'Aupaire.

Ster advertentie
Ster advertentie