Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 18 november

  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 18 november

Paul Witteman ontvangt cabaretier Micha Wertheim, pianist Aidan Mikdad, klarinettist Julien Hervé, cellist Ori Epstein, pianist Nicolas van Poucke, het Nederlands Kamerkoor en Fuse!

Cabaretier Micha Wertheim is al zijn hele leven gek op klassieke muziek. Zijn moeder speelde piano, zijn broer cello en hijzelf klarinet. Kortom, klassieke muziek was alom tegenwoordig in zijn jeugd. In Podium Witteman vertelt Micha over het kinderboek dat hij heeft geschreven over De Familie Decibel die in een cello woont. Klarinettist Julien Hervé, cellist Ori Epstein en pianist Nicolas van Poucke spelen voor deze gelegenheid muziek van Max Bruch.

In Pauls Jonge Helden deze week de jonge pianist Aidan Mikdad. Aidan was in 2015 te gast in Podium Witteman en maakte toen veel indruk. Nu heeft de 16-jarige les in Madrid en wordt hij internationaal gezien als een van de grootste pianotalenten van dit moment. In Podium Witteman speelt Aidan de Carmen-Fantasie van de legendarische klavierleeuw Vladimir Horowitz, gemaakt op de bekende operamuziek van Georges Bizet.

In Korties Kwesties duikt Floris in het bizarre levensverhaal van Don Carlo Gesualdo, de Italiaanse edelman en componist die zijn vrouw en haar minnaar om het leven bracht. Het Nederlands Kamerkoor toert momenteel met theatergroep De Warme Winkel door Nederland met een voorstelling over deze markante figuur. In Podium Witteman horen we een van zijn madrigalen.

Fuse speelt Song for my Brother van de Israëlische jazzcomponist en contrabassist Avishai Cohen.

In Podium Witteman Extra gaat Emma van der Schalie in gesprek met de Syrische klarinettist Kinan Azmeh over zijn muzikale achtergrond en de oorlog in zijn vaderland. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Ster advertentie
Ster advertentie