De Klassieken
AVROTROS

Krashna Musika uit Delft wint de finale van Het Leukste Studentenorkest van Nederland

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Krashna Musika uit Delft wint de finale van Het Leukste Studentenorkest van Nederland

Krashna Musika uit Delft heeft de verkiezing van Het Leukste Studentenorkest van Nederland gewonnen, een initiatief van het programma De Klassieken op NPO Klassiek. Zij winnen de eretitel én een concert op festival Wonderfeel. De bekendmaking vond live in de uitzending bij presentator Ab Nieuwdorp plaats.

Twaalf studentenorkesten konden per 1 juni met online video's en pitches in de radio-uitzending het hele land ervan overtuigen dat zij écht het allerleukste studentenorkest van Nederland waren.

De deelnemende orkesten haalden álles uit de kast om Nederland te overtuigen dat zij echt het aller-allerleukste orkest zijn: anekdotes over hun meest memorabele concerten en meest legendarische borrels, beelden uit de kroeg en van concertreizen en bovenal persoonlijke video's waarin ze toelichtten waarom zíj de eretitel van 'Leukste Studentenorkest van Nederland' verdienen.

Tijdens de finale op vrijdag 23 juni mochten deze drie orkesten nog één keer pitchen tijdens een live-uitzending van De Klassieken in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum:

Om 11.30 uur sloten de stembussen en werd de winnaar bekendgemaakt. 🏆 Krashna Musika uit Delft won van Bragi uit Groningen en Sempre Crescendo uit Leiden. Kijk de bekendmaking van de winnaar hier terug:

Zie hieronder een fotoreportage van deze feestelijke ochtend met foto's van Eduardus Lee 📸

chevron right
chevron right
foto: AVROTROS NPO Klassiek Eduardus Lee

De complete uitzending luister je hier terug:

De Klassieken

Krashna Musika op Wonderfeel

Op zaterdag 22 juli was het zover: het optreden van Krashna Musika op Wonderfeel! Ondanks het vroege tijdstip én de regen genoten veel festivalgangers van het optreden van Het Leukste Studentenorkest van Nederland. Je ziet het in de video hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie