De Klassieken
AVROTROS

Krashna Musika

foto: AVROTROS/ Jesse Knobbefoto: Jesse Knobbe
  1. Klassiekchevron right
  2. Krashna Musika

Krashna Musika! Oftewel: ‘Prachtige Muziek’! Een studenten muziekgezelschap bestaande uit een symfonieorkest, een koor en verschillende kamermuziekensembles. Wat ze allemaal gemeen hebben? Dat ze het fantastisch vinden op samen mooie muziek te maken. En dat ze van gezelligheid houden! Naast musiceren houden ze er ook van om andere leuke dingen met elkaar te doen. Na de repetities borrelen ze na, organiseren ze regelmatig feestjes en eens in de zoveel tijd zelfs een gala, en eens per jaar gaan ze met elkaar op zeilweek in Friesland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Orkesttradities

In nagedachtenis aan hun oud-dirigent Daan Admiraal - die meer dan 30 jaar voor hun orkest heeft gestaan - wordt elke repetitie en activiteit van Krashna afgesloten met de woorden "Fijne vakantie, tot maandag!". Na een wat verwarrende uitspraak van Daan op een generale repetitie voor een concertreeks, werd deze uitspraak door Daan en de leden van het orkest een standaard. Nog steeds - 5 jaar na de dood van Daan Admiraal - kun je deze woorden bij al hun evenementen horen.

Mascotte

Elk nieuw bestuur kiest zijn eigen mascotte(s), maar TourCie Teddy - de mascotte van de tournee commissie - is al jaren bij het orkest.

Leukste orkest-anekdote

Het is voor het orkest onmogelijk om slechts één anekdote uit te kiezen die de leukste is. Het verhaal van Daan Admiraal die "Fijne vakantie, tot maandag!" roept op een generale repetitie is voor hen natuurlijk onvergetelijk, maar veel tekenender voor hun vereniging is hoe zij zich door de coronacrisis hebben geslagen. Er werden repetities op afstand georganiseerd, zoom-repetities. Er werden plantjes uitgewisseld, verwenpakketjes uitgedeeld in Delft, sportclubjes begonnen en nog veel meer. De coronatijd heeft de vereniging alleen maar hechter gemaakt. Het was altijd al een grote vriendengroep, wat je onder andere kunt zien aan de groepjes oud-leden die elkaar nog steeds spreken en de "Krashna-baby's" die nu auditie doen bij het orkest. Bij Krashna maak je echt vriendschappen voor het leven.

Meest exotische orkestlocatie

Ze hebben tournees gehad naar Duitsland, Zweden, Hongarije en Tsjechië; maar de tour met de beste herinnering was hun TVTAS-tournee. Acht jaar later leven de herinneringen aan deze tournee nog steeds.

Meest memorabele concert

In maart 2023 stonden ze met het Verdi Requiem in het Concertgebouw, ter ere van het 10-jarig jubileum van Ruben de Grauw - hun koordirigent. Ze stonden met bijna 250 mensen op het podium voor een uitverkochte zaal, met een spetterend stuk. Dit was een fantastische ervaring, voornamelijk omdat ze zo hun samenwerking met Ruben mochten vieren.

chevron right
chevron right
foto: Eduardus Lee

Concertdata

5, 6 & 8 juli - Lustrumconcerten TU Delft

Ga voor meer informatie naar de website van Krashna Musika.

Lid worden?

Krashna Musika is een auditieorkest. Ze staan altijd open voor nieuwe leden. In maart organiseren ze openbare repetities, waarbij iedereen van harte wordt uitgenodigd een keertje mee te komen doen! Ze zijn er trots op dat ze een amateurorkest zijn met een erg hoog niveau, waardoor ze ontzettend gave concerten kunnen neerzetten. Het koor is toegankelijk voor iedereen, dus daar houden ze geen audities. Iedereen kan instappen en we bieden bijvoorbeeld zang- en solfège lessen aan. Ga voor meer informatie naar hun website.

📯 Breng nu je stem uit in de verkiezing voor Het Leukste Studentenorkest van Nederland!

Stem direct

Ster advertentie
Ster advertentie