De Klassieken
AVROTROS

G.S.M.G. Bragi

foto: AVROTROS/ G.S.M.G. Bragifoto: G.S.M.G. Bragi
  1. Klassiekchevron right
  2. G.S.M.G. Bragi

Groninger Studentenmuziekgezelschap (G.S.M.G.) Bragi is de grootste en oudste studentenmuziekvereniging van Groningen. De vereniging is opgericht in 1882 en telt ongeveer 100 leden, die verdeeld zijn over drie geledingen: het grootkoor, het orkest en het a-capellakoor. Iedere geleding repeteert wekelijks en werkt in een collegejaar aan drie programma’s, die afgesloten worden met enkele concerten. Daarnaast is hun jaar gevuld met borrels, repetitieweekenden, feesten en vele andere (muzikale) activiteiten!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Orkesttradities

Tijdens repetitieweekenden worden traditiegetrouw suikerbroden verstopt die bestuursleden (tot hun grote spijt) op zondagochtend moeten zoeken om ze vervolgens met koffie en thee langs de leden te brengen die nog heerlijk in bed liggen. Niks wakker maken met pannendeksels, niets dan liefde van bestuur naar haar leden!

Mascotte

De Bragi-kikker!

Meest exotische orkestlocatie

Hangar in Berlijn & een optreden op klassieke muziekfestival CityProms in Leeuwarden met 40 graden.

Meest memorabele concert

Televisieoptreden bij Even tot Hier, interdisciplinaire concerten Evolving (samenwerking met dansers) en Valentijnsconcert 2023 (samenwerking met spoken word artist) op niet-traditionele concertlocaties.

chevron right
chevron right
foto: G.S.M.G. Bragi

Concertdata

1 & 2 juli - Zomerconcert Grootkoor en Orkest - Bragi in Bloei
7 & 8 juli - A-capellakoorconcerten - The Food of Love

Ga voor meer informatie naar de website van Bragi.

Lid worden?

Wil je je voor een van de geledingen (a-capellakoor, grootkoor of orkest) aanmelden, of wil je gewoon een keertje komen kijken bij een van onze repetities? Neem dan snel een kijkje op de website. Voor het a-capellakoor en het orkest moet je wel auditie doen om toegelaten te worden. Kijk voor meer informatie op de pagina’s van de geleding waar je lid van wilt worden.

📯 Breng nu je stem uit in de verkiezing voor Het Leukste Studentenorkest van Nederland!

Stem direct

Ster advertentie
Ster advertentie