De Klassieken
AVROTROS

Utrechtsch Studenten Concert

foto: AVROTROS/Utrechtsch Studenten Concertfoto: Utrechtsch Studenten Concert
  1. Klassiekchevron right
  2. Utrechtsch Studenten Concert

Het Utrechtsch Studenten Concert werd in 1823 opgericht in Utrecht, en mag zich met haar 200-jarig bestaan het oudste symfonieorkest van Nederland noemen. In 1998 heeft het orkest hier zelfs een eervolle vermelding voor gekregen in het Guinness Book of Records. Het USConcert bestaat in haar huidige bezetting uit ruim negentig enthousiaste studenten die naast hun studie tijd vrijmaken voor muziek. Orkestlid zijn in het Utrechtsch Studenten Concert betekent dus gegarandeerd een studententijd vol indrukwekkende muziek!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Orkesttraditie

Altijd net iets te moeilijke stukken programmeren maar dan wel altijd alles geven op de concerten!!

Mascotte

Het Utrechtsch Studenten Concert heet het Haas (Hetje, al 90 jaar maarliefst) die bij alle concerten in een luchtballon boven het orkest zweeft. Verder mogen oud-bestuursleden (de
honorairen) het Haas stelen en dan moet het bestuur een opdracht doen om het weer terug te verdienen.

Leukste orkest-anekdote

Toen ze Rheingold in het vrachtschip op de Rijn speelden werd het daarbinnen bloedheet. Op last van de brandweer mocht het concert niet doorgaan als het te warm werd. Het leek een dag te warm te zijn en toen hebben ze de thermometer in de koelkast gelegd en alsnog gewoon gespeeld.

Meest exotische orkestlocatie

Noord-Macedoniƫ, Marokko en op een schip in verschillende steden langs de rijn (waar ze dan ook Rheingold speelden).

Meest memorabele concert

Thijl! Ze hebben toen zelf de bladmuziek uit archieven gedigitaliseerd, zelf een podium gebouwd van zeecontainers en 8 keer deze volledig Nederlandse opera uitgevoerd

foto: Utrechtsch Studenten Concert

Concertdata

13, 15, 17, 19, 21, 23 en 25 juli - Opera Doctor Atomic voor hun 200-jarig bestaan in de Werkspoorkathedraal in Utrecht

Ga voor meer informatie naar de website van het Utrechtsch Studenten Concert.

Lid worden?

Lijkt het je leuk om mee te spelen bij het Utrechtsch Studenten Concert? Zie jij musiceren op hoog niveau, een hoop gezelligheid en een buitenlandse tournee wel zitten? Het USConcert repeteert iedere maandagavond van 19.00 tot 22.00 uur op Parnassos Cultuurcentrum, Utrecht. Daarnaast vinden er per project twee repetitieweekenden plaats. Per project kan het verschillen welke instrumenten wij nog zoeken om het orkest aan te vullen. Houdt hiervoor onze website en/of social media in de gaten. Voor meer informatie, neem contact op met de orkestchef.

📯 Breng nu je stem uit in de verkiezing voor Het Leukste Studentenorkest van Nederland!

Stem direct

Ster advertentie
Ster advertentie