De Klassieken
AVROTROS

De Ontzetting

foto: AVROTROS/ De Ontzettingfoto: De Ontzetting
  1. Klassiekchevron right
  2. De Ontzetting

De Ontzetting is HET studentenharmonieorkest van Wageningen. Een orkest van 69 leden, verbonden aan de Wageningen Universiteit onder leiding van dirigent Jean-Pierre Gabriël. Een orkest met iedere twee jaar een tournee en met een breed scala aan repertoire. Het is ook het orkest van de 'gouden blokfluit', een bompak en, jawel, 'De Braakhoek'. Hoe dat zit? Lees dan vooral verder!!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Orkesttradities

Ieder jaar wordt de 'gouden blokfluit' uitgereikt aan de persoon die een lompe onhandige actie heeft begaan. Daarnaast hebben ze ieder half jaar een repetitieweekend: overdag repeteren en daarna natuurlijk de onmisbare afterparty. Ook na elk concert is er een grote afterparty. Het nieuwe bestuur drinkt bij een bestuurswissel een blauw drankje (blauw is de kleur van het orkest). En tot slot gaan ze na elke repetitie naar de kroeg voor de derde helft.

Mascotte

Het orkest heeft een bompak. Deze wordt gebruikt bij de werving van nieuwe leden.

Leukste orkest-anekdote

Onderweg naar het repetitieweekend zijn ze een keer een straatnaambordje tegengekomen met daarop "De Braakhoek". Die naam vonden ze erg toepasselijk, dus dat bord moest en zou mee. Uiteindelijk hebben ze hem met betonblok en al mee in de auto genomen terwijl een deel nog uit het raam stak. Dit bord kreeg een vaste plek op de repetitielocatie en is vanaf toen meegegaan naar elk volgende repetitieweekend.

Meest exotische orkestlocatie

Tournee naar China!

foto: De Ontzetting

Meest memorabele concert

Het lustrumconcert in 2020 met als thema Heroes is voor De Ontzetting het meest memorabele concert. Ze hadden erg gave muziekstukken. Ook oudleden namen deel aan het concert. Als verassing kwam er tijdens het laatste nummer enorm veel confetti uit de lucht vallen. Ook de afterparty was memorabel. Iedereen had zijn beste superheldenkostuum uit de kast getrokken en het feest ging door tot in de vroege uurtjes.

Concertdata

4 juni - Belmondo Festival Wageningen
30 juni
- Junusshoftheater in Wageningen

Ga voor meer informatie naar de website van De Ontzetting.

Lid worden?

Alle leden zijn welkom op de open repetities. Als ze lid willen worden mogen ze dat altijd. Voor sommige secties is er echter wel beperkt plek, maar dan is er altijd overleg met de sectieleider en de potentiële nieuwe leden. Ga voor meer informatie naar deze link.

📯 Breng nu je stem uit in de verkiezing voor Het Leukste Studentenorkest van Nederland!

Stem direct

Ster advertentie
Ster advertentie