NPO Klassiek tipt

Alles over de nieuwe Andrea Bocelli-documentaire 'Because I Believe'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Alles over de nieuwe Andrea Bocelli-documentaire 'Because I Believe'

Binnenkort komt er een nieuwe documentaire uit over de Italiaanse tenor Andrea Bocelli. De docu Because I Believe zal het verhaal vertellen over zijn leven en succes.

Sinds hij op 34-jarige leeftijd werd ontdekt door Luciano Pavarotti, heeft Andrea Bocelli wereldwijd meer dan 75 miljoen platen verkocht en werd zijn muziek miljarden keren online gestreamd. Pavarotti zelf verklaarde ooit dat "er geen mooiere stem is dan Bocelli".

Kijkje achter de schermen

Binnenkort krijgen we een inkijkje in zijn leven in de documentaire Because I Believe, van de Italiaanse filmregisseur Cosima Spender. De docu neemt kijkers mee achter de schermen van het leven en de carrière van de wereldberoemde tenor. We zullen beelden van hem met zijn familie en goede vrienden zien, weg van de schijnwerpers. Bocelli en zijn vrouw Veronica Bocelli zijn uitvoerende producenten van de documentaire.

"Het is altijd een voorrecht om uitgenodigd te worden in de wereld van iemand anders", zegt Spender in een persbericht. "Als die persoon Andrea Bocelli is, is dat een kans om je te verdiepen in een landschap van geluiden, herinneringen en opera die geheel uniek voor hem zijn."

Quote

Deze film is een werkelijk uniek inzicht in het leven van 's werelds meest geliefde tenor.

Producent Jan Younghusband

Spender vertelt dat zij en Bocelli gelijk een goede klik hadden omdat ze zijn geboren en opgegroeid in dezelfde landelijke Toscaanse regio. "We snapten elkaars gevoel voor humor, levenshouding en liefde voor het land waar we vandaan komen."

Producent Jan Younghusband noemt het een eer om met Bocelli en zijn familie, vrienden en collega's en filmmaker Cosima Spender samen te werken. "Deze film is een werkelijk uniek inzicht in het leven van 's werelds meest geliefde tenor."

Wanneer komt de Andrea Bocelli-documentaire uit?

Because I Believe wordt momenteel gefilmd in Italië en de VS. De documentaire zal in 2024 zal verschijnen, het jaar dat Bocelli zijn 30-jarige jubileum in de muziekindustrie viert.

Ster advertentie
Ster advertentie