Soundtracks luisteren

Asteroid City: een ode aan de buitenbeentjes

foto: Universal Pictures Nederland
  1. Klassiekchevron right
  2. Asteroid City: een ode aan de buitenbeentjes

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Klassiek. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Asteroid City

Amerikaanse komedie uit 2023 van Wes Anderson. Met o.a. Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright en Tilda Swinton. Zoals wel vaker in de films van Anderson (The Grand Budapest Hotel, The French Dispatch) lopen er in deze film verschillende werkelijkheden door elkaar. Maar de belangrijkste speelt zich af in Asteroid City, een afgelegen woestijnplaatsje in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Daar landt opeens een (vriendelijke) alien, wat de levens van de handvol personages die op dat moment in Asteroid City verblijven, voorgoed zal veranderen. In pasteltinten geschoten ode aan de buitenbeentjes, die regisseur Anderson volpropte met bekende acteurs, voor wie hij een keur aan heerlijk eigenzinnige en droogkomische personages schreef. Wel wat topzwaar, maar ook zeer vermakelijk en af en toe zelfs ontroerend.
Muziek van onder andere(!) Alexandre Desplat en je kunt het gerust een merkwaardige soundtrack noemen, deze verzameling nieuwe stukken van de gelauwerde componist Alexandre Desplat in combinatie met een schijnbaar willekeurige greep uit het rijke country & western-repertoire uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. Maar het gaat dan ook om een merkwaardige film. Muziek dus van Alexandre Desplat, maar vooral 17 country&western-songs die daadwerkelijk in die periode waarin de film zich afspeelt, de jaren ’50 van de vorige eeuw, zijn opgenomen. Overigens niet voor het eerst dat Alexandre Desplat met Wes Anderson samenwerkt, hij componeerde ook al de muziek voor de Anderson-films Fantastic Mr. Fox, Moonrise Kingdom, The Grand Budapest Hotel, Isle Of Dogs en The French Dispatch.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie