Soundtracks luisteren

Blue Giant: ook voor niet-jazzliefhebbers!

foto: GKIds Films
  1. Klassiekchevron right
  2. Blue Giant: ook voor niet-jazzliefhebbers!

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Klassiek. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blue Giant

Animatiefilm van Yuzuru Tachikawa (Japan 2023) over de jonge saxofonist Dai Miyamoto die ervan droomt een van de beste jazzmuzikanten aller tijden te worden. Ook al oefent hij pas sinds een paar jaar, en kent hij helemaal niemand in de jazzscene van zijn nieuwe woonplaats Tokio en heeft hij nog nooit samen met anderen gespeeld: hij moet en zal een wereldster worden. In de getalenteerde, maar arrogante pianist Yukinori vindt hij echter al snel een zielsverwant. Magistraal animatiesprookje over ambitie, passie en vriendschap, bij uitstek ook geschikt voor niet-jazzliefhebbers. Onvergetelijk zijn de energieke en opwindende solo’s – de soundtrack werd geschreven door de wereldberoemde pianiste Hiromi Uehara – waarin animatie en muziek samenkomen in een perfecte symbiose.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 200

De Filmmuziek Top 200 was een feest! Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

🍿 Bekijk de lijst van 2024

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie