Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 13 februari

foto: Marco Borggrevefoto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 13 februari

Paul Witteman ontvangt cellist Nicolas Altstaedt, harpisten Sanne Bakker en Sara van de Brink, ensemble La petite écurie, zangeres Ghalia Benali en Fuse!

De Frans/Duitse meestercellist Nicolas Altstaedt is voor concerten in Nederland en natuurlijk staat Podium Witteman dan vooraan om hem uit te nodigen. Sinds zijn vorige optreden in onze show is zijn ster almaar gerezen, met prijswinnende cd’s en gastoptredens bij alle grote orkesten. En naast een van de beste cellisten van dit moment is hij ook gewoon een superaardige kerel die veel heeft te vertellen. Op de lessenaars zet hij een prachtig middendeel voor cello en strijkers uit een symfonie van Joseph Haydn, daarbij begeleid door de strijkers van Fuse.

In mei leidt Nicolas een heel Haydn-programma bij het Orkest van de 18e eeuw. In Zaandam, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Bosch. Kijk hier voor meer informatie.

Pauls Jonge Helden zijn deze week de harpisten Sanne Bakker en Sara van de Brink. Zij vormen sinds een aantal jaren een vast duo. Sanne en Sara leerden elkaar kennen in jeugdorkest Vuurvogel in Zwolle en hadden meteen een klik. Nu studeren ze allebei aan het ArtEZ Conservatorium en willen ze als duo laten horen dat er veel meer mogelijk is met een harp dan je zou denken.

Onze vrienden van Fuse houden dit jaar open huis in Club Sheherazade - een denkbeeldige club waarin musici uit de hele wereld hun stem kunnen laten horen. Deze keer is de Tunesische zangeres Ghalia Benali te gast. Op haar laatste cd ‘Call to Prayer’ mengt ze haar Arabisch geschoolde stem met de klank van westerse barokinstrumenten. In Podium Witteman zullen Ghalia en Fuse hun beider sound laten samensmelten!

Lees hier de Engelse vertalingen van de twee nummers die Ghalia Benali zong tijdens de uitzending:

Vertaling nummers Ghalia Benali

Vertaling nummers Ghalia Benali

Floris Kortie vertelt over de muziek uit de tijd van de Britse Queen Anne (begin 18de eeuw), toen het hobo-ensemble heel populair was. Op begrafenissen en vrolijker feesten klonk er muziek voor hobo’s en het Koninklijke Hof had een eigen ensemble dat het overal mee naar toe nam. De muzikale omlijsting komt van het ensemble La petite écurie.

Muziek uit de uitzending:

Nicolas Altstaedt
Johann Sebastian Bach
Cellosuite nr. 1: Courante

Sanne Bakker & Sara van de Brink
Carlos Salzedo
Pantomime

La petite écurie
Thomas Morgan
Chaconne

Nicolas Altstaedt & Fuse
Joseph Haydn
Symfonie nr. 13: Adagio Cantabile

Ghalia Benali & Fuse
Teryaq

Ghalia Benali & Fuse
Shahrazaida

Mike Boddé
Sonate arbeidsethiek

Presentator Floris Kortie duikt samen met zijn gasten in de wereld van de uitvaartmuziek:

Klassieke Podcast Live: Podium Witteman Podcast

Klassieke Podcast Live: Podium Witteman Podcast

Podium Witteman Podcast

In de Podium Witteman Podcast gaat het deze week over de vraag: hoe brengen we klassiek aan de man bij een jong publiek? Floris Kortie vraagt het aan Caecilia Thunnissen, regisseur en artistiek directeur van jeugdmuziekgezelschap Oorkaan en Jan Pieter Koch, die als componist en adviseur aan veel kindervoorstellingen meewerkte.

Gerelateerde podcast

Podium Witteman Podcast

Podium Witteman Podcast

Podium Witteman is zondag hier terug te kijken:

Ster advertentie
Ster advertentie