Podium Witteman
NTR

Kijk Terug: Podium Witteman 20 januari

  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk Terug: Podium Witteman 20 januari

Paul Witteman ontvangt KCO-directeur Jan Raes, tenor Peter Gijsbertsen, cellist Florianne Remme, pianist Caspar Vos en Fuse!

De directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest, Jan Raes, heeft een bewogen half jaar achter de rug. Door ‘een onherstelbare beschadiging van het vertrouwen’ werd de samenwerking met chef-dirigent Daniele Gatti verbroken. Het orkest kreeg daarop veel steun, maar ook kritiek. Wat is er allemaal gebeurd en hoe heeft Jan Raes deze periode beleefd?

Tenor Peter Gijsbertsen is een rijzende ster. Eind vorig jaar ontving hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste Nederlandse onderscheiding voor een musicus. Hij is de eerste tenor die deze eer te beurt valt. In Podium Witteman zingt Peter Gijsbertsen een lied van Paolo Tosti met begeleiding van Fuse!

De luit was hét begeleidingsinstrument van de 17e eeuw, vergelijkbaar met de gitaar van nu. Daarom kom je het instrument vaak tegen op schilderijen uit die tijd. Maar zoals bij veel elementen op deze schilderijen schuilt er achter de afgebeelde luit vaak ook een verborgen betekenis. Floris Kortie duikt in deze symboliek van de luit.

In Pauls Jonge Helden deze week Florianne Remme. Deze 18-jarige cellist studeert in Brussel aan het Koninklijk Conservatorium. In Podium Witteman speelt Florianne een deel uit de Cellosonate van Claude Debussy met pianist Caspar Vos. In maart speelt Florianne op het Festival Jong Talent Schiermonnikoog, kijk hier voor meer informatie.

Kijk de uitzending terug

Ster advertentie
Ster advertentie