Podium Witteman

Kijk Terug: Podium Witteman 17 februari

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk Terug: Podium Witteman 17 februari

Paul Witteman ontvangt violist Ray Chen, Joop van den Ende, bariton Raoul Steffani, het Delta Piano Trio en Club Classique

De Taiwanees-Australische violist Ray Chen treedt op met alle grote orkesten en is als geen ander een solist van deze tijd. Chen heeft een breed repertoire en weet met grappige YouTubefilmpjes wereldwijd een miljoenenpubliek te bereiken. Deze week is hij in Nederland voor concerten met Amsterdam Sinfonietta. Natuurlijk had hij ook tijd voor Podium Witteman.

Joop van den Ende is dé mediamagnaat van de Nederlandse amusementsindustrie. Met zijn VandenEnde Foundation steunt hij onder meer het muziekonderwijs en het jonge talent in de klassieke muziek. Hoe kijkt Joop aan tegen de stand van zaken in Nederland cultuurland? Bariton Raoul Steffani zingt twee liederen van Alma Mahler, speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd door Henk de Vlieger. Club Classique begeleidt!

In Pauls Jonge Helden is deze week het Delta Piano Trio te gast! Dit Nederlandse trio bestaat uit pianist Vera Kooper, violist Gerard Spronk en cellist Irene Enzlin. Ze wonnen al meerdere prijzen en gooiden hoge ogen met hun laatste cd met muziek van Lera Auerbach en Dmitry Sjostakovitsj.

Het Delta Piano Trio is de komende tijd op de volgende plekken te zien:

Zaterdag 16 maart - Almere

Zondag 17 maart - Emmen

Maandag 18 maart - Festival Jong Talent Schiermonnikoog

Kijk de uitzending terug:

Ster advertentie
Ster advertentie