Podium Witteman
NTR

Hoogtepunten uit acht jaar Podium Witteman

foto: NTRfoto: NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Hoogtepunten uit acht jaar Podium Witteman

Op 15 mei 2022 neemt presentator Paul Witteman afscheid van Podium Witteman. In acht jaar tijd kwamen veel hooggeëerde gasten langs in de studio om te praten over muziek en om prachtige optredens te geven. Bekijk hier een bijzondere selectie!

Lucas en Arthur Jussen kind aan huis bij Podium Witteman

De broers Lucas en Arthur Jussen zijn meerdere malen langs geweest in de studio van Podium Witteman. In april 2022 speelden ze het prachtige stuk Together III van de Nederlandse componist Theo Loevendie.

Ook interessant:

Theo Loevendie

Theo Loevendie

In 2016 bewees Mike Boddé dat hij Arthur prima een keertje kan vervangen. Toen kwam Lucas langs om met Mike Hongaarse dans nr 5. van Johannes Brahms te spelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Janine Jansen en Amsterdam Sinfonietta spelen Tsjaikovski

Een graag geziene gast bij Podium Witteman was violist Janine Jansen. Dit optreden uit 2020 willen we je niet onthouden. Samen met Amsterdam Sinfonietta speelde ze Mélodie uit Souvenir d’un lieu cher van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

Fluitist Lucie Horsch over haar Edison

Lucie Horsch was pas 18 toen ze in 2017 een Edison won voor haar debuutalbum. Ze kwam toen langs bij Podium Witteman om te laten horen waarom ze deze prijs meer dan dik verdiend had. Luister naar Concerto per flautino: Allegro molto van Antonio Vivaldi.

Huisband FUSE speelt compositie van Simeon ten Holt

Al jarenlang is muziekensemble FUSE de huisband van Podium Witteman. In april 2018 speelden ze de laatste compositie van de Nederlandse componist Simeon ten Holt, namelijk Capriccio voor viool solo.

Wibi Soerjadi liet meer dan eens zijn virtuositeit horen

Pianist Wibi Soerjadi heeft de studio van Podium Witteman ook meermaals bezocht. In 2019 speelde hij het Moderato uit één van zijn lievelingsconcerten: Pianoconcert nr.2 van Sergej Rachmaninov.

200 componisten op een rijtje gezet door Laetitia Gerards

In 2020 vierde Podium Witteman zijn 200ste aflevering. Ter ere van dit jubileum maakte Mike Boddé met sopraan Laetitia Gerards een imponerend lied waarin alle componisten werden genoemd die in 200 afleveringen de revue zijn gepasseerd!

Paul Witteman neemt zelf plaats achter de pianola

Als je presentator bent van een muziekprogramma, moet je zelf ook je muzikaliteit bewijzen. In 2018 kroop Paul Witteman zelf achter de pianola. Bekijk dit fragment hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekijk meer fragmenten en uitzendingen van Podium Witteman

In acht jaar tijd is zoveel mooie muziek gespeeld in Podium Witteman. Wil je meer fragmenten of complete uitzendingen bekijken? Ga dan naar NPO Start of neem een kijkje op het YouTube-kanaal van Podium Witteman.

Ster advertentie
Ster advertentie