Musici

Marieke Vos

foto: Marieke Vosfoto: Marieke Vos
  1. Klassiekchevron right
  2. Marieke Vos

Klarinettist Marieke Vos (1990) speelt als kamermusicus en solist veelvuldig op nationale en internationale podia. Haar klarinetspel staat bekend om haar warme klank en muzikaliteit.


Muziek Estafette | Dag 3 | Camiel Boomsma geeft het stokje aan Marieke Vos

Marieke speelde onder andere in de Doelen, TivoliVredenburg en Het Concertgebouw en is regelmatig te horen op NPO Radio 4. Ook was ze te horen op festivals als het Gergiev Festival, het Grachtenfestival Amsterdam, het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en het Hart & Ziel Festival (nu het NPO Radio 4 Festival). Marieke is ook prijswinnaar bij het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland.

Nederlands Kamermuziek Ensemble

Marieke Vos is klarinettist en initiatiefnemer van het Nederlands Kamermuziek Ensemble, waarmee zij in verschillende bezettingen een breed scala aan kamermuziekwerken uitvoert rondom de klarinet. Daarnaast vormt zij een duo met pianist Camiel Boomsma waarmee zij zich onderscheiden vanwege de boeiende programmakeuzes en veelzijdigheid in klankkleur.

In 2022 wordt hun debuut-cd verwacht bij het label Etcetera Records, naast duorepertoire komen er verrassende kamermuziekwerken op het album te staan.

Stichting Mirantibus

Marieke Vos en Camiel Boomsma lanceerden in 2020 Stichting Mirantibus, waarmee zij onder andere de nieuwe kamermuziekserie 'Mirantibus Concerten' verwezenlijken. In deze concertserie voeren zij de mooiste kamermuziekwerken uit samen met collega-musici. Deze concertserie is in korte tijd een groot succes gebleken en ontving lovende kritieken van pers en media. Voor 2022 staan er negen concerten op de planning.

Kamermuziek op Landgoed de Paltz

Ook is Marieke artistiek leider van de Paltz Kamermuziekserie en het Paltz Kamermuziekfestival in het Herman van Veen Arts Center op Landgoed de Paltz te Soest. De derde editie van het festival vond plaats op 7 en 8 augustus 2021 met tien concerten en masterclasses. De kamermuziekserie vindt maandelijks plaats op zondagen. Marieke is sinds 2013 verbonden aan Harlekijn Holland, de organisatie rondom Herman van Veen.

Marieke Vos kreeg haar eerste klarinetlessen van haar vader Kees Vos. Vanaf haar twaalfde volgde zij klarinetlessen bij klarinettist Jan Jansen in Rotterdam. Marieke studeerde in 2013 af aan het conservatorium van Amsterdam bij Harmen de Boer.

Na haar studie in Amsterdam volgde ze les bij verschillende klarinettisten waaronder Sharon Kam in Hannover.

Ster advertentie
Ster advertentie