Musici

Camiel Boomsma

foto: Hans van der Woerdfoto: Hans van der Woerd
  1. Klassiekchevron right
  2. Camiel Boomsma

Een poëtische verhalenverteller met fluwelen vingers - de Nederlandse pianist Camiel Boomsma wordt door pers en publiek geroemd om zijn persoonlijke en unieke manier van spelen. Je hoort hem op dinsdag 1 februari tijdens Booster Klassiek.

Muziek Estafette | Dag 2 | Pianoduo Scholtes & Janssens geeft het stokje aan Camiel Boomsma

Kamermuziek

Als kamermusicus heeft Camiel Boomsma al met veel musici samengewerkt, zoals pianist Severin von Eckardstein, met wie hij duorecitals heeft gegeven. Met violist Joris van Rijn en cellist Michael Sterling vormt hij regelmatig een pianotrio. Ook vormt Camiel een duo met klarinettist Marieke Vos.

Camiel is daarnaast in recitals te horen in Nederland en daarbuiten. Tijdens een tour door China heeft hij bijvoorbeeld in zes grote concertzalen opgetreden, waaronder het Shanghai City Theatre.

Camiel Boomsma bij VPRO Vrije Geluiden

Stichting Mirantibus

Samen met Marieke Vos heeft Camiel in 2020 Stichting Mirantibus opgericht. De stichting organiseert onder andere de serie 'Mirantibus Concerten', waarmee ze samen met andere musici de mooiste klassieke werken uitvoeren in het Witte Kerkje in Baarn. Daarnaast organiseert de stichting CD- en boekpresentaties en masterclasses voor jong aanstormend talent.

Lees ook

Marieke Vos

Marieke Vos

Muziek van Camiel Boomsma

Wagner journey

Camiel heeft een grote liefde voor Wagner. Zo verkende hij de zelden uitgevoerde pianotranscripties van muziek van Wagner op zijn gedurfde debuutalbum. Zijn diepe begrip van Wagners muziek viel enorm op. Van de International Wagner Stiftung ontving Camiel in 2013 een prestigieuze beurs, wat hem de mogelijkheid gaf om Bayreuth te bezoeken en de Wagner Festspiele bij te wonen.

Naast de muziek van Wagner heeft Camiel ook poëtisch en romantisch repertoire van Chopin en Schubert opgenomen en muziek van de Nederlandse vergeten componist Gerhard Hamm.

Brieven aan de meesters

Naast pianist is Camiel Boomsma ook schrijver. Zo kwam in november 2021 zijn boek Brieven aan de meesters uit. Daarin heeft Camiel brieven verzameld die hij aan hem dierbare componisten heeft gericht, en waarin hij beschrijft waarom die componisten hem zo dierbaar zijn. In Passaggio las hij deze brieven ook voor.

Ster advertentie
Ster advertentie