De Ochtend
KRO-NCRV

Lief gebaar: ga met presentatoren Andrea en Hans naar een concert

foto: KRO-NCRV
  1. Klassiekchevron right
  2. Lief gebaar: ga met presentatoren Andrea en Hans naar een concert

Energierekeningen die honderden euro’s zijn gestegen en torenhoge prijzen voor je dagelijkse boodschappen. Voor heel veel Nederlanders wordt het steeds lastiger om de eindjes aan elkaar te knopen. 800 duizend mensen in Nederland leven in armoede. Daarom komt KRO-NCRV deze maand in actie. Onder het motto 'Lief Gebaar' komen de radiopresentatoren op voor mensen die in financiële nood zitten.

Lief Gebaar: KRO-NCRV komt op voor mensen in armoede

Het goede voorbeeld

Verschillende programma’s en presentatoren geven zelf het goede voorbeeld, op verschillende manieren, want armoede is heel breed. Zo wordt er onder andere aandacht besteed aan menstruatiearmoede en vervoersarmoede. En bij De Ochtend wordt er aandacht besteed aan cultuurarmoede. Want nu alles duurder wordt, wordt cultuur ook duurder. Veel mensen die in armoede leven, zijn al jaren niet meer naar zoiets als een festival geweest, want dat is niet het eerste waar je geld aan uitgeeft terwijl het zoveel levensvreugde kan geven.

Geef een Toegift

Voor Lief Gebaar wordt samengewerkt met de organisatie 'Geef een Toegift'. Dit is een initiatief van de Verenigde Podiumkunstenfestivals, zoals Oerol, de Cello Biënnale en het Grachtenfestival. Deze organisatie zorgt ervoor dat mensen die het financieel moeilijk hebben, kunnen genieten van cultuur. "Het is geïnspireerd op het uitgestelde kopje koffie", vertelt Margriet Colenbrander van Geef een Toegift. Bij die actie kun je bij het kopen van een kopje koffie in een koffiebar, ook een koffie kopen voor iemand die de middelen niet heeft dat te kopen. "Zo hebben we ook gedacht over festivals. Dus de aangesloten festivals geven de kaartkoper de optie een extra ticket te kopen." De festivals die meedoen, werken samen met organisaties die contact hebben met mensen die graag een kaartje zouden krijgen. Denk aan voedselbanken, vluchtelingenwerk en organisaties voor nieuwkomers. Bij deze mensen komt het kaartje dan terecht zodat ze alsnog van cultuur kunnen genieten.

Naar een concert met presentatoren De Ochtend

De presentatoren van De Ochtend zetten natuurlijk ook hun schouders onder ‘Lief Gebaar’ en steunen ‘Geef een Toegift’. Ze doen dit door iemand mee te nemen naar een mooi klassiek concert. Iemand die dat heel graag wil, maar zich geen kaartje kan veroorloven. Ken je of ben je zo iemand? Geef je op! Ga naar kro-ncrv.nl/liefgebaar of klik hieronder.

Meld je hier aan


Het gaat om de volgende data:

Hans wil heel graag op dinsdag 16 mei iemand meenemen naar Beethovens Fidelio, door de Nederlandse Reisopera. Dit is in Amare in Den Haag.

Meer informatie

En Andrea neemt iemand mee naar dirigent Conrad van Alphen met Sinfonia Rotterdam en Vadym Kholodenko in Beethovens Vierde pianoconcert. Dat is op donderdag 11 mei in het Concertgebouw in Amsterdam.

Meer informatie

De Ochtend
Een ochtendprogramma waarin toegankelijke, verrassende muziek centraal staat. Andrea van Pol en Hans Smit houden je daarnaast kort op de hoogte van het belangrijkste nieuws van de dag. Iedere dag van 7.00 uur tot 9.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie