De Ochtend
KRO-NCRV

De Jaargetijden: Andrea van Pol neemt je mee de natuur in

foto: Marc Wielaert
  1. Klassiekchevron right
  2. De Jaargetijden: Andrea van Pol neemt je mee de natuur in

De zon gaat weer schijnen en daarmee gebeurt er van alles om je heen in de natuur. Maar wat precies? Wat staat er nu in bloei en welke insecten kun je in je huis of tuin verwachten? Je hoort het iedere woensdag in De Jaargetijden van De Ochtend.

Nieuwe rubriek

In de nieuwe rubriek van De Ochtend neemt Andrea van Pol je mee de natuur in. Een aantal vaste deskundigen vertelt je wat er speelt in de wondere wereld van de natuur. Zo was vandaag bioloog en schrijver Remco Daalder te gast. Hij vertelde je alles over de gierzwaluw en ruimde in de uitzending meteen een misverstand uit de weg: de gierzwaluw is eigenlijk helemaal geen zwaluw en ook geen zangvogel. Luister hieronder hoe het zit.

De Jaargetijden: Gierzwaluw weer in het land

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Natuur en klassieke muziek

De natuur is een inspiratiebron voor veel klassieke componisten, zoals de Zesde symfonie van Beethoven, de Pastorale en Dorfschwalben aus Österreich van Joseph Strauss. En als je alle seizoenen in één stuk wil beleven, luister je natuurlijk naar De Vier Jaargetijden van Vivaldi.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Ochtend
Een ochtendprogramma waarin toegankelijke, verrassende muziek centraal staat. Andrea van Pol en Hans Smit houden je daarnaast kort op de hoogte van het belangrijkste nieuws van de dag. Iedere dag van 7.00 uur tot 9.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie