Diskotabel:

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe cd's met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook De Vergelijking, waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee ‘concurrenten’.

Podcast afleveringen

Uitzending van 2 augustus 2020

Deze zomer een aantal herhalingen van special van het afgelopen seizoen. Vandaag een aflevering in onze serie “In Stukken” waarin componist
Bart Visman en pianist Ralph van Raat “Gaspard de la Nuit” onder de loep namen.

Uitzending van 26 juli 2020

In de serie In Stukken vandaag een herhaling van de special die we begin dit jaar maakten over de late strijkkwartetten van Ludwig van
Beethoven  Met in
het panel 3 musici die ze door en door kennen: Maria-Paula Majoor, Daniel
Rowland en Joachim Eijlander.

Uitzending van 19 juli 2020

Vandaag een herhaling  van een aflevering in de serie In
Stukken. Bas van Putten en Frank Teunissen buigen zich over de Vierde Symfonie van Anton Bruckner.

Uitzending van 12 juli 2020

De komende weken een aantal herhalingen van specials uit het afgelopen seizoen. Vandaag over componist Dmitri Sjostakovitsj met musicoloog Saskia Törnqvist en historicus Luc Panhuysen. Een herhaling van 23-2-2020.

Uitzending van 5 juli 2020

Vandaag aan tafel bij Lex: zangeres Klaartje van Veldhoven en Sven Arne Tepl, artitiek directeur van het Residentie Orkest. 

Uitzending van 28 juni 2020

In Diskotabel vandaag een special met dirigent Antony Hermus.

Uitzending van 21 juni 2020

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe cd's met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook De Vergelijking, waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee concurrenten. Vandaag met dirigent Jurjen Hempel en musicoloog Sofie Taes.

Uitzending van 14 juni 2020

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe cd's met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook De Vergelijking, waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee concurrenten. Vandaag aan tafel: pianiste Lestari Scholtes en componist Bart Visman

Uitzending van 7 juni 2020

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe cd's met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook De Vergelijking, waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee concurrenten. Vandaag met Ekaterina Levental en Frans-Aert Burggraaf

Uitzending van 31 mei 2020

Een historische aflevering van Diskotabel vandaag. In deze special reizen we met historicus Luc Panhuysen en musicologe Saskia Törnqvist af naar het Tsjechië van een eeuw geleden. Een oude wereldorde maakt plaats voor een nieuwe. En dan zijn we opeens weer razend actueel! Met muziek van o.a. Bedrich Smetana, Antonin Dvorak en Leos Janacek.

Uitzending van 24 mei 2020

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe cd's met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook De Vergelijking, waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee concurrenten. Vanmiddag in het panel dirigent Jurjen Hempel en pianist David Kuijken.

Uitzending van 17 mei 2020

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe cd's met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook De Vergelijking, waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee concurrenten. Vanmiddag Klaartje van Veldhoven (sopraan) en Ties Mellema (saxofonist/componist) in het panel.

Uitzending van 10 mei 2020

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe cd's met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook De Vergelijking, waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee concurrenten. Vandaag met twee altviolisten aan tafel: Janine Baller en Ward Koopmans.

Uitzending van 3 mei 2020

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe cd's met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook De Vergelijking, waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee concurrenten. Vanmiddag met muziekjournalist Frederike Berntsen en Johannes Leertouwer (dirigent/violist).

Uitzending van 26 april 2020

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe cd's met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook De Vergelijking, waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee concurrenten. Vandaag met zangeres Maria-Riccarda Wesseling en fluitist Peter Verduyn Lunel