60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

Diskotabel

Diskotabel:

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe cd's met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook De Vergelijking, waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee ‘concurrenten’.

Podcast afleveringen

Uitzending van 17 januari 2021

Vandaag met mezzosopraan Maria-Riccarda Wesseling en violist/dirigent Carel den Hertog

Uitzending van 10 januari 2021

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe releases met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook 'De Vergelijking', waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee ‘concurrenten’. Vanmiddag cellist Quirine Viersen en
componist Bart Visman in het panel.

Uitzending van 3 januari 2021

Vandaag een special in de serie In Stukken over Die Schöpfung van Haydn. Aan tafel muzekjournalist Peter van der Lint en zanger/regisseur Parc Pantus.

Uitzending van 27 december 2020

In deze laatste aflevering van het jaar blikt Lex samen met muziekjournaliste Fredrike Berntsen en altviolist Ward Koopmans terug op de oogst van 2020. Een greep uit de mooiste releases.

Uitzending van 20 december 2020

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe releases met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook 'De Vergelijking', waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee ‘concurrenten’. Met vanmiddag Klaartje van Veldhoven (sopraan) en Louis Buskens (dirigent) in het panel.

Uitzending van 13 december 2020

Vandaag twee pianisten aan tafel: Ralph van Raat en Maarten van Veen.

Uitzending van 6 december 2020

Vandaag aan tafel bij Lex: musicologe Saskia Törnqvist en saxofonist Ties Mellema.

Uitzending van 29 november 2020

Vandaag in het panel: violiste Cecile Huijnen en dirigent 

Frans-Aert Burghgraef

Uitzending van 22 november 2020

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe releases met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook 'De Vergelijking', waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee ‘concurrenten’.
Vanmiddag muziekjournalist Peter van der Lint en opnameleider Guido Tichelman in het panel.

Uitzending van 15 november 2020

Vandaag in het panel: violiste Maria-Paula Majoor en componist Anthony Fiumara

Uitzending van 8 november 2020

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe releases met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook 'De Vergelijking', waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee ‘concurrenten’.

Uitzending van 1 november 2020

Vanmiddag zijn sopraan Klaartje van
Veldhoven en organist Matthias Havinga te gast in de studio.
Zij zochten naar mooie
Nederlandse werken voor sopraan en orgel en stelden een programma samen met muziek
van Hendrik Andriessen, Bertus van Lier, Rosy Wertheim en Henk Badings. Samen
met Lex Bohlmeijer bespreken ze vanmiddag historische opnamen van deze componisten,
als opmaat naar het
live Avondconcert vanuit de St. Josephkerk in Haarlem, woensdag
vanaf 20.00 uur op NPO Radio 4.

Uitzending van 25 oktober 2020

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe releases met musici en recensenten uit het muziekleven. Vandaag aan tafel: zangeres/harpiste Ekaterina Levental en pianist/componist Rembrandt Ferichs

Uitzending van 18 oktober 2020

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe releases met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook 'De Vergelijking', waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee ‘concurrenten’. Vanmiddag altviolist Janine Baller en
muziekjournalist Guido van Oorschot in het panel.

Uitzending van 11 oktober 2020

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe releases met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook 'De Vergelijking', waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee ‘concurrenten’. Vanmiddag pianist Camiel Boomsma en cellist Quirine Viersen in het panel.