Zomeravondconcert

Het Zomeravondconcert op NPO Radio 4
NTRAVROTROS

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Klassiekchevron right
  2. Het Zomeravondconcert op NPO Radio 4

Deze hele zomer hoor je onder de noemer Zomeravondconcert iedere avond de mooiste concerten van podia in binnen- en buitenland. Dagelijks vanaf 20:00 uur en op zaterdag vanaf 19:00 uur.

Wat en wie hoor je in het Zomeravondconcert?

Radio Filharmonisch Orkest Live

Het Radio Filharmonisch Orkest treedt ook deze zomer weer op in het Concertgebouw. In het Zomeravondconcert hoorde je ze op zondag 4 juli samen met het Groot Omroepkoor o.l.v. Benjamin Goodson in het Requiem van Fauré. Op zondag 22 augustus spelen ze muziek van o.a. Mozart en Schumann.

Zomerfestivals

Veel Nederlandse festivals gaan gelukkig weer door en NPO Radio 4 is erbij!

Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht: Het festival van violiste Janine Jansen klonk live op donderdag 1, vrijdag 2 en zaterdag 3 juli

Februari Festival: uitgesteld, maar niet afgesteld! Je hoort het op woensdag 30 juni, maandag 5 juli en zondag 18 juli

Delft Chamber Music Festival: Het festival van Lisa Ferschtman en Nino Gvetadze hoor je op donderdag 22 en donderdag 29 juli en zondag 1 augustus

Zeister Muziekdagen: te horen in de zomeravondconcerten van zaterdag 14 en dinsdag 24 augustus

Grachtenfestival: maandag 16, woensdag 18 en vrijdag 20 augustus

Prinsengrachtconcert: zaterdag 21 augustus

Orlando Festival: maandag 23 en donderdag 26 augustus

Festival Oude Muziek Utrecht: vrijdag 27 augustus t/m zaterdag 4 september

Internationale festivals

Ook in het buitenland zijn de podia weer geopend. In het Zomeravondconcert zit je op de eerste rij bij onder meer de BBC Proms vanuit de Royal Albert Hall in Londen, het Franse Aix-en-Provence Festival en het Zwitserse Verbier Festival. Als musici hoor je o.a. het Royal Philharmonic Orchestra, Sir Simon Rattle en violisten Janine Jansen en Joshua Bell.

Opera

Op zaterdagavonden trakteren we je op een complete opera, zoals Siegfried en Götterdämmerung van Richard Wagner, maar ook de jeugdvoorstelling Een lied voor de Maan van Mathilde Wantenaar. Daarnaast hoor je van 10 t/m 31 juli Wagners complete Ring des Nibelungen in het Zomeravondconcert en de ZaterdagMatinee.

Bekijk hier alle Zomeravondconcerten

Ster advertentie
Ster advertentie