Zomeravondconcert
AVROTROSNTR

Het Zomeravondconcert op NPO Radio 4

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Klassiekchevron right
  2. Het Zomeravondconcert op NPO Radio 4

Zet je (tuin)stoel maar klaar! Deze hele zomer geniet je in het Zomeravondconcert iedere avond van de mooiste concerten van podia in binnen- en buitenland. Dagelijks vanaf 20:00 uur en op zaterdag vanaf 19:00 uur. Wij tippen de highlights uit de programmering.

Het bruist weer op de podia! Grote evenementen als de BBC Proms in Londen, het Grachtenfestival en het Festival Oude Muziek Utrecht staan in de startblokken. Deze festivals kun je onder meer verwachten in de Zomeravondconcerten:

Nederlandse festivals

  • Wonderfeel: Op zaterdag 16 juli zenden we de hele dag vanuit landgoed Schaep en Burgh.

Beluister de uitzending


  • Zeister Muziekdagen: Topstrijkkkwartetten hoor je op de Zeister Muziekdagen, in de Zomeravondconcerten van dinsdag 16 en zondag 28 augustus.


  • Grachtenfestival: Op woensdag 17 en vrijdag 19 augustus, met de finale van het Grachtenfestivalconcours!


  • Prinsengrachtconcert: Op zaterdag 20 augustus wordt het weer meezingen met Aan de Amsterdamse Grachten. Het podium is dit jaar voor cellist/dirigent Nicolas Altsteadt.


  • Orlando Festival: Op zondag 21 en maandag 22 augustus hoor je een compilatie van dit Limburgse festival.


  • Festival Oude Muziek Utrecht: Haal je hart op aan oude muziek van Rameau tot Bach, tussen vrijdag 26 augustus en zondag 4 september in het Zomeravondconcert

Radio Filharmonisch Orkest Live

Het Radio Filharmonisch Orkest treedt deze zomer weer op in het Concertgebouw. In het Zomeravondconcert hoorde je ze op maandag 4 juli samen met het Groot Omroepkoor o.l.v. Benjamin Goodson in o.a. het Requiem van Mozart. Op dinsdag 23 augustus spelen ze muziek van o.a. Mozart en Bruch met violisten Noa Wildschut.

Internationale festivals

We laten je deze zomer ook meeluisteren naar zomerfestivals uit het buitenland. In het Zomeravondconcert zit je op de eerste rij bij onder meer de BBC Proms vanuit de Royal Albert Hall in Londen, de Salzburger Festspiele en het Zwitserse Verbier Festival.

Opera

Op zaterdagavonden trakteren we je op opera, zoals Puccini's geliefde Il Trittico, maar ook een verrassende uitvoering van Purcells opera Dido and Aeneas vanuit Paradiso op zaterdag 9 juli!

Blokkenschema

Bekijk hier alle Zomeravondconcerten op een rij!

Naar het blokkenschema

Ster advertentie
Ster advertentie