NPO Klassiek tipt

Klaus Mäkelä in College Tour

foto: Marco Borggreve / Oslo Philharmonic
  1. Klassiekchevron right
  2. Klaus Mäkelä in College Tour

Zondag 10 september start het nieuwe seizoen van het tv-programma College Tour. Eén van de gasten is dirigent Klaus Mäkelä.

Het 27-jarige Finse natuurtalent wordt de nieuwe chef-dirigent van het wereldberoemde Concertgebouworkest. Nu al leidt Mäkelä grote orkesten in Parijs en Oslo en staat hij overal ter wereld op de bok. De piepjonge maestro wordt beschouwd als een wonderkind. Samen met negentig musici van het Concertgebouworkest is Mäkelä op zondag 1 oktober te zien in College Tour. En natuurlijk vertoont hij dan zijn meesterschap ook op het podium. In de voetsporen van voorganger Bernard Haitink staat Mäkelä een zware klus te wachten: op zeer jonge leeftijd een van de beste orkesten ter wereld leiden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opname bijwonen

In College Tour interviewen studenten onder leiding van presentator Twan Huys bijzondere gasten die naam hebben gemaakt in hun vakgebied. Wil je graag een opname bijwonen en deze ervaring live meemaken? De opname met Klaus Mäkelä vindt plaats op woensdag 27 september. Gratis tickets zijn verkrijgbaar via de KRO-NCRV.

Ster advertentie
Ster advertentie