Soundtracks luisteren

Délicieux - een film (en muziek) om van te smullen!

foto: YouTube
  1. Klassiekchevron right
  2. Délicieux - een film (en muziek) om van te smullen!

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Radio 4. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Délicieux (Frankrijk/België 2021)

Drama van Éric Besnard. Met o.a. Grégory Gadebois, Isabelle Carré, Guillaume de Tonquédec en Christian Bouillette. In 1789, aan de vooravond van de Franse Revolutie, wordt een norse topkok (Gadebois) op staande voet ontslagen nadat hij de gasten van zijn adellijke baas een onorthodox hapje heeft voorgeschoteld. Verslagen besluit hij dan maar een bescheiden herberg te gaan beheren op het platteland. Tot een mysterieuze dame (Carré) hem inspireert om het ambitieuzer aan te pakken. Deze culinaire feelgoodfilm heeft een eenvoudig verhaal, maar zit vol schilderachtige plaatjes en personages met wie je makkelijk meeleeft. En niet onbelangrijk in dit genre: de opgevoerde delicatessen wekken de eetlust prima op. Heerlijke pseudo-barokmuziek van Christophe Julien, die in 2019 filmcomponist van het jaar was in Frankrijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie