Soundtracks luisteren

Spider-Man: Across the Spider-Verse... bent u er nog?

foto: Sony Pictures Entertainment
  1. Klassiekchevron right
  2. Spider-Man: Across the Spider-Verse... bent u er nog?

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Klassiek. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Animatiefilm (VS 2023) van Joaquim Dos Santos, Kemp Powers en Justin K. Thompson. Soort van vervolg op de Oscar-winnende film Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018). Bij een vervolg rijst natuurlijk altijd de vraag: kan de sequel tippen aan het origineel? Inhoudelijk niet echt. Het verhaal, waarin hoofdpersonen Miles en Gwen van het ene naar het andere universum hoppen en letterlijk honderden nieuwe Spider-figuren ontmoeten, staat wederom bol van de creatieve vondsten, maar voelt ook wat chaotisch en overvol. Na haast tweeënhalf uur is nog lang niet alles opgelost, met een onbevredigende cliffhanger als gevolg. Visueel hebben de makers zichzelf echter overtroffen. Elk universum heeft z’n eigen unieke ontwerp, waarmee de film een staalkaart is van verbluffende animatiestijlen, een nieuw ijkpunt binnen het medium.
De muziek is van Daniel Pemberton, gepokt en gemazeld in het schrijven van fraaie scores - hij schreef ook de muziek voor de genoemde voorganger (‘Into’) en schroomt niet om verrassend van het ene naar het andere idioom te springen alsof de muziek net zo’n fantasie-wereld is als de animatie zelf. Zo verkeert een opera-aria in een potje hard-rock, blijkt een galmende tenor te veranderen in een met elektronica vervormde elektrische gitaar, enzovoort. Verrassend (zelfs zonder de film!).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Ster advertentie
Ster advertentie