Soundtracks luisteren

Dalva: aangrijpend drama

foto: Gusto Entertainment
  1. Klassiekchevron right
  2. Dalva: aangrijpend drama

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Klassiek. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dalva

Drama en debuutfilm van Emmanuelle Nicot (Frankrijk/België 2022). Met o.a. Zelda Samson. Wanneer de twaalfjarige Dalva uit huis gehaald wordt, kleedt en gedraagt ze zich als een dame’tje. Al snel wordt duidelijk waarom dat zo is. Ze werd jaren misbruikt door haar vader, die haar weghaalde bij haar moeder en Dalva ‘opvoedde’ alsof ze zijn vrouw was. In het opvanghuis waar Dalva terechtkomt kan het deprogrammeren beginnen. Sterk debuut van de Belgische Nicot, die in de jonge Samson de perfecte vertolker vond voor de zware hoofdrol van de weerbarstige en getraumatiseerde Dalva. Winnaar van de FIPRESCI-prijs op Cannes 2022 en van de Publieksprijs op IFFR 2023.

De muziek werd gecomponeerd door Frederic Alvarez, geboren in Frankijk in 1987, en tot dusverre vooral componist voor kortere films en documentaires. Voor Dalva schreef hij uiterst ingetogen, neoklassiek klinkende muziek voor piano en (electronisch bewerkte) strijkersklanken, die gezien het zware karakter van het gegeven van de film heel passend en effectief zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Ster advertentie
Ster advertentie