Soundtracks luisteren

Firestarter, brandende horror!

foto: Universal
  1. Klassiekchevron right
  2. Firestarter, brandende horror!

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Radio 4. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Firestarter

Drama van Keith Thomas (Verenigde Staten 2022). Al meer dan tien jaar zijn ouders Andy en Vicky op de vlucht om hun dochter Charlie uit handen te houden van een duistere overheidsinstantie die de krachten van hun dochter wil gebruiken om een massavernietigingswapen te maken. Hoe ouder Charlie wordt, hoe moeilijker ze het vindt om haar gave te beheersen. Het verhaal uit 1980 van Stephen King werd in 1984 ook al eens verfilmd. De muziek van Cody Carpenter, John Carpenter en Daniel A. Davies is wat je van muziek bij een horrorfilm mag verwachten: een afwisseling van geruststellende melodieën en dreigende donkere tonen, waarbij de associatie met een razend vuur natuurlijk niet ontbreekt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 50

De NPO Radio 4 Filmmuziek Top 50 was weer een feest! In de week van maandag 20 t/m vrijdag 24 juni hoorde je op NPO Radio 4 de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks. We sloten traditiegetrouw af met de Filmmuziek Top 50 op vrijdag 24 juni!

🎬 Alles over Filmmuziek

Bekijk de lijst

Dit is de Filmmuziek Top 50 van 2022!

📄Bekijk de lijst

Ster advertentie
Ster advertentie