Soundtracks luisteren

Mission: Impossible - Dead Reckoning part 1...

foto: Paramount Pictures
  1. Klassiekchevron right
  2. Mission: Impossible - Dead Reckoning part 1...

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Klassiek. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mission Impossible: Dead Reckoning

Actiefilm (en dit is nog pas Part 1) van Christopher McQuarrie uit de bekende serie rond Supergeheim Agent Ethan Hunt en zijn team. Met o.a. Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Pom Klementieff, Hayley Atwell en Simon Pegg. Na zes Mission: Impossible-films zal het lastig zijn om nog frisse ideeën te verzinnen. De plot van dit zevende deel, rond een op hol geslagen AI-programma, is dan ook aan de slappe kant, en levert wat stroeve uitlegscènes op. Gelukkig staat daar echter de persoonlijke missie van hoofdrolspeler, producent en deeltijdstuntman Cruise tegenover om zichzelf voortdurend te overtreffen. Want ja, er zijn weer wat weergaloze stunts en actiescènes. Ook fijn is de toevoeging van Atwell als listige dief en soort-van-love-interest (deze reeks blijft opvallend seksloos). Al met al iets minder sterk dan voorlopig hoogtepunt Fallout (film zes), maar het open einde maakt beslist nieuwsgierig naar Part Two.

De muziek is, net als die van de vorige aflevering, gecomponeerd door Lorne Balfe. Hij schaarde zich in een rijtje illustere voorgangers: Lalo Schifrin (die het thema bedacht), Danny Elfman, Hans Zimmer… Balfe lichtte in een recent interview toe dat hij gezocht heeft naar aanpassingen in de muziek om een andere kant van Ethan Hunt - de protagonist van de Mission: Impossible-films - te benadrukken, een meer emotionele en zorgzame kant. Hij liet zich daarbij onder meer inspireren door Sergej Rachmaninov en Igor Stravinsky, zo zegt hij zelf. Door musici in te schakelen op de locaties waar ook gefilmd werd, zoals Rome en Wenen, kwam hij uit bij een militaire drumband - en dat leidde uiteindelijk tot een paar krachtige ritmische, percussieve passages, veel sterker dan in de muziek tot nu toe te horen was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie