Soundtracks luisteren

Crimes of the future - bizar en griezelig toekomstbeeld...

foto: ONE Media
  1. Klassiekchevron right
  2. Crimes of the future - bizar en griezelig toekomstbeeld...

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Radio 4. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Crimes of the future

Horror van grootmeester David Cronenberg (Canada/Frankrijk/Griekenland/Verenigd Koninkrijk 2022).. Met o.a. Viggo Mortensen en Léa Seydoux. Volstrekt unieke mix van science fiction en horror, over performancekunstenaar Saul Tenser en zijn partner Caprice, die leven in een toekomst waarin mensen geen pijn meer kunnen voelen. Sauls performance bestaat eruit dat Caprice de nieuwe organen die bij Saul ontstaan tatoeëert en ze vervolgens, voor publiek, chirurgisch verwijdert. Want: ‘surgery is the new sex’. Typerende film voor de oude Canadese meester Cronenberg (Videodrome, The Fly, Eastern Promises) vol bloed, erotiek en body horror. Gebaseerd op een eigen script van meer dan twintig jaar oud, maar nog steeds actueel en provocerend. Muziek van Howard Shore, Canadese filmcomponist die aanvankelijk beroemd werd met zijn muziek voor de televisie-show Saturday Night Live (1975 tot 1980), en daarna voor een hele serie blockbusters de muziek schreef: alle delen van The Lord of the Rings en The Hobbit, The Silence of the Lambs, Se7en, The Game en The Twilight Saga: Eclipse.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie