Soundtracks luisteren

Re-release: Avatar - fantastisch avontuur in sprookjeswereld

foto: 20th century fox
  1. Klassiekchevron right
  2. Re-release: Avatar - fantastisch avontuur in sprookjeswereld

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Klassiek. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Avatar

Amerikaans/Engelse film uit 2009 van James Cameron. Soldaat Jake (Sam Worthington) zit in een rolstoel. Maar dan krijgt hij een aanbod: hij kan op de planeet Pandora als bestuurder van een avatar fungeren; zijn brein in zijn slapende lichaam heeft dan de controle over een uit genetisch gemanipuleerde cellen gekweekt lichaam dat er net zo uitziet, loopt, rent en springt als de Na‘vi, de blauwe, inheemse bewoners van de planeet. Camerons baanbrekende gebruik van 3D maakte deze doorsnee avonturenfilm – in een geschikte bioscoop – zomaar tot een oogstrelend en enerverend spektakel. Oscars voor camerawerk, speciale effecten en art direction. Nu, dertien jaar na het uitbrengen van de film, krijgen bioscoopbezoekers dankzij een re-release nog een keer de kans om in 3D naar de andere kant van het universum te reizen. De film wordt opnieuw uitgebracht met 4K gerestaureerd beeld en HDR geluid.

En dat geluid mag er zijn: prachtige muziek van James Horner (1953-2015), die eerst in Londen en later in Los Angeles studeerde, in de jaren ’70 begon met filmmuziek voor George Lucas, Steven Spielberg en anderen. Hij componeerde onder andere de filmmuziek van Legends of the Fall, The Mask of Zorro, The Legend of Zorro, en Titanic. Horner kwam op 22 juni 2015 tragisch om het leven toen hij neerstortte met zijn privévliegtuigje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 200

De Filmmuziek Top 200 was een feest! Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

🍿 Bekijk de lijst van 2024

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie