Soundtracks luisteren

Spoiler alert: komedie met serieuze ondertoon

foto: Universal Pictures Nederland
  1. Klassiekchevron right
  2. Spoiler alert: komedie met serieuze ondertoon

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Klassiek. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spoiler alert

Amerikaanse komedie uit 2022 van Michael Showalter. Met o.a. Jim Parsons en Ben Aldridge. In zijn autobiografische boek Spoiler Alert: The Hero Dies beschrijft de Amerikaanse entertainmentjournalist Michael Ausiello zijn dertienjarige relatie met fotograaf Kit Cowan, die ten slotte – de spoiler uit de titel – overleed aan kanker. Ook in deze verfilming staat de tragische afloop meteen vast, maar verder is het verhaal opvallend luchtig. Regisseur Showalter (bekend van onder meer The Big Sick) vertelt het zonder haast of grote pretenties, en houdt het sentiment redelijk in toom. Hoofdrolspelers Jim Parsons (The Big Bang Theory) en Ben Aldridge (Fleabag) zijn als koppel zowel geloofwaardig als charmant. Een heel effectieve combinatie van feelgoodfilm en tranentrekker.
Met bovendien geslaagde muziek waarin zowel het luchthartige als het ernstige aspect van het verhaal tot zijn recht komt - muziek geschreven door Brian H. Kim, die na een muzikale start als pianist in New York, compositie studeerde in California, en zich ging toeleggen op het produceren van elektronische muziek en het schrijven van muziek voor film en televisie. Laat je niet misleiden door de vrolijke disco in de trailer!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Ster advertentie
Ster advertentie