Soundtracks luisteren

After Yang: futuristisch sprookje

foto: A24 YOUTUBE
  1. Klassiekchevron right
  2. After Yang: futuristisch sprookje

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Radio 4. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

After Yang (Verenigde Staten 2021)

Sciencefictionfilm van Kogonada, over een nabije toekomst waarin het mogelijk is geworden om een synthetische oudere broer voor je geadopteerde Chinese dochtertje aan te schaffen. En dat ook nog inclusief voorgeprogrammeerde culturele achtergrond. Yang, heet het levensechte robotje. Maar als die cybermens na jaren trouwe dienst opeens niet meer op te starten valt, wat dan? Terwijl de vader des huizes het gecrashte gezinslid Yang van hot naar her sleept en langzamerhand inzicht krijgt in diens wortels, mist dochter Mika haar geliefde cyborg-broer. Minutieus in warme tinten geschoten tragikomedie, die meer filosofische vragen opwerpt dan hij beantwoordt. Yangs digitale memory-scapes met bomen en sterren zijn een lust voor het oog.

De muziek werd gemaakt door ASKA Matsumiya, een Japanse componiste en producer, wonend en werkend in de Verenigde Staten. Ze maakt muziek voor film, televisie, en reclame-spotjes. In een interview vertelde Aska dat ze gezocht heeft naar een klank die tegelijk futuristisch èn warm en menselijk is. Helemaal in overeenstemming met het verhaal van de film dus. Een steeds weer terugkerend motiefje in de piano is het melodietje dat bij Yang hoort, bij de robot-mens dus. Ook als-ie niet in beeld is komt dat regelmatig terug, zodat je het gevoel houdt dat-ie voortdurend op de achtergrond aanwezig is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie