Soundtracks luisteren

Guardians of the Galaxy vol. 3: heldenmythe met een randje psychologie

foto: Marvel Entertainment
  1. Klassiekchevron right
  2. Guardians of the Galaxy vol. 3: heldenmythe met een randje psychologie

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Klassiek. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Guardians of the Galaxy vol. 3

Regisseur James Gunn heeft zijn ziel en zaligheid gelegd in deze actiefilm (VS 2023), de derde in de reeks rond een maf superheldenteam uit het Marvel-universum. Met o.a. Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel en Bradley Cooper in een verhaal dat inzoomt op de geschiedenis van ‘wasbeer’ Rocket – een verrassend grimmig en emotioneel verhaal. Met een speelduur van tweeënhalf uur is de productie wel erg vol; sommige bijrollen, wendingen en flauwere grappen hadden best kunnen worden geschrapt. Maar de vertrouwde vrolijk-anarchistische toon werkt nog prima, de soundtrack (nu vol nineties-rock) klinkt weer lekker, en de actie is bij vlagen opvallend geïnspireerd. De wetenschap dat er afscheid wordt genomen geeft de gekte bovendien een fijn bitterzoet randje. Muziek is van de Engelse filmcomponist John Murphy, bekend geworden door zijn muziek voor onder meer Miami Vice, verschillende tv-series, commercials en de eerdere James Gunn-film The Suicide Squad. Dat hij onbeschaamd de bekendste hit van Henry Purcell citeert suggereert bovendien, in de vorm van een gegarandeerde tranentrekker, een psychologisch randje aan het toch werkelijk louter aan de fantasie ontsproten verhaal. Waar gelukkig ook nog het nodige aan te lachen is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Ster advertentie
Ster advertentie