Soundtracks luisteren

Operation Mincemeat - spionagethriller met romantische trekjes

foto: Netflix
  1. Klassiekchevron right
  2. Operation Mincemeat - spionagethriller met romantische trekjes

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Radio 4. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Operation Mincemeat (Verenigde Staten 2022)

Drama van John Madden (Netflix). Met o.a. Colin Firth, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald, Penelope Wilton en Johnny Flynn. Doortimmerd spionagedrama met romantische verwikkelingen. Het waargebeurde verhaal wil dat het succes van een belangrijke slag tijdens WO II afhankelijk was van de geloofwaardigheid van een lijk. Twee Britse geheim agenten willen de Duitsers namelijk misleiden met een zogenaamd topgeheime brief met misinformatie over de plek van een geplande invasie. Die brief moet worden gevonden op het aangespoelde lijk van iemand die voor een gesneuvelde Britse piloot kan doorgaan. Naast de horde praktische problemen die de heren te tackelen hebben, leveren ze onderling ook nog strijd om de gunst van hun naaste medewerkster. Muziek van Thomas Newman, die er in geslaagd is een direct herkenbare dramatische actie-sfeer neer te zetten, waarin toch ook ruimte is voor nuance en subtielere momenten. Newman componeerde al voor meer dan 80 films en televisieproducties de muziek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie