Podium
NTR

Harpist Joost Willemze wint GrachtenfestivalPrijs 2023

foto: Jane van Laar
  1. Klassiekchevron right
  2. Harpist Joost Willemze wint GrachtenfestivalPrijs 2023

Harpist Joost Willemze heeft de GrachtenfestivalPrijs 2023 gewonnen. Tijdens de Avond van de GrachtenfestivalPrijs in de concertzaal van Felix Meritis in Amsterdam speelden de drie genomineerde kandidaten elk nog één keer voor het festivalpubliek. Daarna maakte de jury de winnaar bekend.

De jury prees Willemze om zijn subtiele klank en muzikale lijnen. "Hij heeft een groot gevoel voor spanningsopbouw. Technisch staat hij boven de materie waardoor hij ruimte heeft om een verhaal te vertellen."

In een eerste reactie zegt Willemze uit te kijken naar volgend jaar: "Het is fantastisch! Alle ideeën die ik heb ga ik proberen te realiseren." Als winnaar krijgt hij bij de volgende editie van het Grachtenfestival carte blanche om een aantal concerten te programmeren.

Genomineerden GrachtenfestivalPrijs

De Avond van de GrachtenfestivalPrijs vormt het sluitstuk van een seizoen waarin de genomineerden gevolgd worden door de jury. Zij reiken de prijs uit aan de kandidaat die het meest in het oog springt. Tijdens het concert in Felix Meritis speelde Willemze muziek van Marcel Grandjany, Paul Patterson en Park Stickney.

De andere genomineerden waren violist Emma Roijackers en sopraan Sabra El Bahri Khatri.

Zomeravondconcert: Finale Grachtenfestival

Ster advertentie
Ster advertentie