Podium
NTR

Harpist Joost Willemze wint Dutch Classical Talent Award

foto: Marc Wielaert
  1. Klassiekchevron right
  2. Harpist Joost Willemze wint Dutch Classical Talent Award

Harpist Joost Willemze heeft de Dutch Classical Talent Award gewonnen. Tijdens de finale in TivoliVredenburg speelden hij en de andere finalisten van het talententraject nog een laatste keer voor de jury en het publiek. Daarna volgde de uitslag. Het Dianto Reed Quintet won de publieksprijs.

Willemze speelt al harp sinds zijn 7e, en hij behaalde zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. De afgelopen jaren won hij al allerlei prijzen in binnen- en buitenland. Met de Dutch Classical Talent Award wint Willemze 10.000 euro ter ondersteuning van zijn carrière.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De publieksprijs ging naar het Dianto Reed Quintet. De vijf Spaanse rietblazers kwamen voor hun masterstudie naar Amsterdam. In hun concerten husselt het kwintet volgordes van delen uit stukken door elkaar waardoor het publiek zelfs met bekende stukken weer verrast wordt. Ook voegen de musici hier en daar choreografie toe. Met publieksprijs wint het Dianto Reed Quintet een optreden in de Hertz-zaal in TivoliVredenburg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Dutch Classical Talent Award is een initiatief van Nederlandse concertzalen en de JCP Stichting. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt na afloop van een ontwikkelingstraject. De deelnemende musici zijn jonger dan 28 jaar en ze zijn Nederlands of ze studeren aan een Nederlands Conservatorium. Tijdens het traject krijgen ze coaching op het gebied van persoonlijke en muzikale ontwikkeling en ze spelen in veertien zalen in Nederland tijdens hun tournee. Het traject eindigt met een finale.

Ster advertentie
Ster advertentie