Podium
NTR

Lodewijk Asscher wil 1 miljard steun voor cultuur

  1. Klassiekchevron right
  2. Lodewijk Asscher wil 1 miljard steun voor cultuur

PvdA-leider Lodewijk Asscher vindt dat het kabinet de noodsteun voor cultuur moet verhogen naar 1 miljard Euro. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Voor zijn berekening baseert hij zich op gesprekken met betrokkenen.
Volgens Asscher werd al snel duidelijk dat de 300 miljoen noodsteun, die de minister heeft uitgetrokken, onvoldoende is. “Dat zeggen wij niet alleen, ook minister Van Engelshoven stelde dat er meer geld nodig was en noemde het een eerste tegemoetkoming voor de eerste maanden,” aldus Asscher.

“Maar een tweede steunpakket is er nog altijd niet. En dat is hard nodig voor de niet-gesubsidieerde instellingen en kleine producenten.” Daarbij gaat het volgens PvdA-leider om 30.000 getroffen makers.

“Extra geld voor cultuur is bittere noodzaak, vervolgt Asscher.

“Waar de horeca weer voorzichtig opstart, staat het culturele leven grotendeels stil. 30 mensen in een zaal van 500 is veel te kostbaar. Er moet dus echt wat gebeuren. De sector is teleurgesteld dat er wel een tweede economisch steunpakket kwam, maar dat daarin niks stond voor cultuur.”

“Zonder kunst en cultuur is onze samenleving niet alleen veel kaler en schraler, het is tegelijk een sector die voor ons bruto nationaal inkomen en daarmee de economie zeer belangrijk is.” Aldus de PvdA-leider Lodewijk Asscher in het Algemeen Dagblad.

Ster advertentie
Ster advertentie