Podium
NTR

Minister Van Engelshoven over de 300 miljoen aanvullende ondersteuning

  1. Klassiekchevron right
  2. Minister Van Engelshoven over de 300 miljoen aanvullende ondersteuning

Minister Van Engelshoven heeft vandaag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten hoe ze de 300 miljoen aanvullende ondersteuning voor de culturele en creatieve sector wil verdelen.

In die brief prijst ze allereerst alle initiatieven die zijn ontstaan: “Dat maakt het gemis maar ten dele goed: cultuurmakers missen hun publiek en het publiek mist de beleving. Dat blijkt ook uit de vele brieven die ik ontving uit alle geledingen van de cultuursector en van betrokken liefhebbers.” Aldus de minister.

Het steunpakket van 300 miljoen is verdeeld over 5 onderdelen:

  • Er is aanvullende subsidie voor meerjarig door het Rijk gesubsidieerde producerende instellingen, waaronder het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor.
  • Er komt een leenfaciliteit voor monumenten.
  • Er komt geld voor investering in de vitale regionale infrastructuur voor regionale musea, (pop)podia en filmtheaters
  • Ten vierde komt er een Cultuur Opstart Lening, voor ondernemingen in de culturele en creatieve sector die onvoldoende gebruik kunnen maken van de generieke maatregelen.
  • En tot slot gaat er geld naar de rijkscultuurfondsen, waaronder het Fonds Podiumkunsten.

“Net als bij het gehele kabinetsbeleid blijft het doel banen te behouden en steun te bieden bij acute problemen om, zoals de Raad voor Cultuur zo mooi beschreef, de sector weerbaar en wendbaar uit de crisis te laten komen.”

En hiermee besluit minister Ingrid van Engelshoven haar brief aan de Tweede Kamer.

Meer info: rijksoverheid.nl

Ster advertentie
Ster advertentie