Podium

De Nationale Opera presenteert nieuwe seizoen

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. De Nationale Opera presenteert nieuwe seizoen

De Nationale Opera heeft de programmering van het nieuwe seizoen bekendgemaakt.

De opera opent zijn deuren op 5 september met de muziektheatervoorstelling 'Faust', gemaakt door jonge makers. En op 7 oktober gaat alsnog Willem Jeths opera Ritratto in wereldpremière. De opera moest afgelopen maart, vlak voor de première, worden afgelast. Online al ruim 75.000 keer bekeken, maar nu dan ook in de zaal.

Met project OFFspring krijgen jonge makers de mogelijkheid om vier voorstellingen te produceren. Ze gaan daarbij de dialoog aan met bewoners uit de verschillende Amsterdamse wijken.

Opera-directeur Sophie de Lint: “Ik vind het belangrijk om een nieuwe generatie operamakers een stem te geven, het genre opera te verbreden en te actualiseren,. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we deze elementen, ondanks alle hindernissen door de coronamaatregelen, zo goed hebben weten neer te zetten in de programmering voor de eerste maanden van het nieuwe seizoen. Ik nodig daarom van harte bestaand, maar vooral ook nieuw, jong publiek uit om te ervaren wat opera en muziektheater kan betekenen.”

Luister ook naar onze podcast over Faust: 'En wat kan er wél?' - een serie korte reportages van Botte Jellema over de seizoensopening van DNO.


Ster advertentie
Ster advertentie