Podium

Van Baerle Trio vervangt pianotrio Janine Jansen op Prinsengrachtconcert 2020

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Van Baerle Trio vervangt pianotrio Janine Jansen op Prinsengrachtconcert 2020

Het Van Baerle Trio vervangt violist Janine Jansen en haar internationale gasten Mischa Maisky en Denis Kozhukhin tijdens het Prinsengrachtconcert 2020.

AVROTROS, de omroep die het Prinsengrachtconcert organiseert, vindt het door de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus niet verantwoord een internationaal gezelschap naar Nederland te halen. Het Prinsengrachtconcert wordt daarom aanstaande zaterdag verzorgd door het Van Baerle Trio (bestaande uit pianist Hannes Minnaar, violist Maria Milstein en cellist Gideon den Herder). Voor het eerst sinds 1982 treden de musici niet op vanaf pontons op de gracht, maar vanuit de binnentuin van Hotel Pulitzer Amsterdam, aan de Prinsengracht.

Het Van Baerle Trio kijkt uit naar deze bijzondere avond:

Quote

We hebben geen moment getwijfeld toen ons werd gevraagd om te spelen op het Prinsengrachtconcert. Het is een eer om onze muziek op deze manier te mogen delen met de kijker thuis, juist in deze bizarre tijd.

Van Baerle Trio

Janine Jansen vindt het jammer dat het onrealistisch is gebleken op te treden tijdens het Prinsengrachtconcert. “We hadden ons er zo op verheugd. We kunnen alleen maar hopen op betere tijden en met z’n allen verstandige en verantwoorde beslissingen blijven nemen, hoe moeilijk soms ook. Ik wens iedereen een heel mooie avond met het fantastische Van Baerle Trio!", aldus Janine Jansen.

Kijk het Prinsengrachtconcert 2020 hier terug:

Ster advertentie
Ster advertentie