Podium
NTR

14-jarig Brits zangtalent Malakai Bayoh brengt album uit bij Universal

foto: YouTube kanaal Malakai Bayoh
  1. Klassiekchevron right
  2. 14-jarig Brits zangtalent Malakai Bayoh brengt album uit bij Universal

Het is niet niks: op je 14e al een album uitbrengen bij een groot label. Het overkomt zanger Malakai Bayoh. In korte tijd is hij een fenomeen geworden in zijn thuisland Groot-Brittannië. In juli verschijnt zijn hele album.

Het begon met een optreden in de opera Alcina van Georg Friedrich Händel, in november 2022. In april 2023 maakte hij zijn debuut als solist in de beroemde Royal Albert Hall in Londen. Helemaal populair werd hij door zijn optredens in de talentenshow Britain's Got Talent. De video's van de uitzendingen werden al miljoenen keren bekeken. Bekijk zijn eerste optreden in de show hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En nu is er dus een album bij Universal. Malakai is enorm trots: "Ik kan niet geloven dat mijn droom is uitgekomen", zegt hij. "En ik heb een contract bij de platenmaatschappij met de grootste operasterren ter wereld!" Universal gaf de muziek uit van onder meer Luciano Pavarotti en Renata Tebaldi. Malakai zou zelfs felicitaties hebben gekregen van de president van Sierra Leone, het land waar zijn ouders vandaan komen.

Op 15 juni verschijnt er een single en daarop zingt hij Lloyd Webber’s Pie Jesu. Hetzelfde stuk dat hij zong bij Britain’s Got Talent. In juli verschijnt het complete album.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie