Podium

Jonge Poolse dirigente chef in Lorraine

NTR
foto: martagardolinska.com
  1. Klassiekchevron right
  2. Jonge Poolse dirigente chef in Lorraine

De 32 jarige Poolse dirigente Marta Gardolińska wordt vanaf komend seizoen chef bij de Opéra national de Lorraine. Dat maakte het operahuis vandaag bekend. In september vorig jaar maakte ze daar haar debuut met Zemlinsky’s opera Der Traumgörge.

De Poolse dirigente groeide op in Warschau, studeerde piano en fluit, en was tevens een fanatieke sporter. Maar door het zingen in haar schoolkoor ontdekte ze de schoonheid van symfonische muziek. Ze koos voor de opleiding tot dirigent en volgde verschillende masterclasses, onder andere bij Bernard Haitink.

Volgens de directeur van het operahuis in Lorraine maakt Marta Gardolińska deel uit van een nieuwe generatie Europese artiesten ‘met een veelzijdig talent en een stralende energie’.

In een reactie zegt de dirigente: “Onze relatie begon in een van de moeilijkste tijden - het samenstellen van een vergeten post-romantische opera tijdens een pandemie. We hebben ons er doorheen geslagen en dankzij onze gezamenlijke inzet en inspanning een geweldig resultaat neergezet, en dat geeft mij goede hoop voor de toekomst.”

Ster advertentie
Ster advertentie