Bernard Haitink

Bernard Haitink neemt afscheid

Na 65 jaar op de bok tikt topdirigent Bernard Haitink voor het laatst af. Op vrijdag 6 september klonk het allerlaatste concert van de 90-jarige dirigent Bernard Haitink live op NPO Radio 4.

Afscheidsconcert live op NPO Radio 4

Haitinks laatste optreden was live vanuit Luzern in Zwitserland te horen in het AVROTROS Vrijdagconcert. Bernard Haitink leidde de Wiener Philharmoniker in het Vierde pianoconcert van Ludwig van Beethoven en de Zevende symfonie van Anton Bruckner. Solist is de Amerikaanse pianist Emanuel Ax.

Beluister het concert

Dirigentenloopbaan

Bernard Haitink (Amsterdam, 1929), begon zijn dirigentenloopbaan in 1957 als chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest. Na een jarenlange aanstelling als chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest leidde hij de Royal Opera in Londen en had hij aanstellingen in onder andere Glyndebourne, Dresden en Chicago. Als gastdirigent werkte Haitink wereldwijd met de meest vooraanstaande orkesten. Voor zijn grote verdiensten in de muziek ontving Haitink vele onderscheidingen, waaronder de Gramophone Lifetime Achievement Award. 

Bernard Haitink is Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw en - in het Verenigd Koninkrijk - Honorary Companion of Honour en ontving eredoctoraten van de University of Oxford en het Royal College of Music.

Mis het niet

Het afscheidsconcert van Bernard Haitink was vrijdag 6 september vanaf 19 uur live te horen in het AVROTROS Vrijdagconcert op NPO Radio 4. 

Luister het concert direct terug


2019


2018