Podium
NTR

Philharmonie Salzburg schenkt 6000 blokfluiten aan kinderen

foto: Wikimedia Commonsfoto: Wikimedia Commons
  1. Klassiekchevron right
  2. Philharmonie Salzburg schenkt 6000 blokfluiten aan kinderen

In Nederland hebben we de KinderMuziekWeek. Die is nu bezig en duurt nog tot en met 10 april. In Salzburg hebben ze de Salzburger Kinderfestspiele – een initiatief van de Philharmonie Salzburg, die dit jaar 15 jaar bestaan. Om dit jubileum te vieren, is artistiek leider van de Philharmonie Salzburg en initiatiefnemer van de Salzburger Kinderfestspiele Elisabeth Fuchs een campagne gestart.

“Ieder kind zou een instrument moeten leren,” zo luidt haar visie. In de herfst zet Fuchs een volgende stap in het realiseren van dit streven. Dan worden gratis 6000 blokfluiten uitgedeeld aan kinderen die met school beginnen. Het is de bedoeling dat de kinderen ook les krijgen op de instrumenten. Elisabeth Fuchs vindt vroege toegang tot klassieke muziek en het lezen van bladmuziek belangrijk, “en dat werkt het beste direct op een instrument.”

Daarnaast zijn er meer plannen. Zo wil Elisabeth Fuchs ook een kinder- en jeugdorkest oprichten. Er wordt in september een orkestweek gepland voor kinderen van 7 tot en met 16 jaar. Uiteindelijk moet er een strijkorkest ontstaan, waar kinderen en jongeren naast de liefde voor muziek en het plezier van samen musiceren ook kennis maken met het professionele werk van musici.

Ster advertentie
Ster advertentie