Podium

Bachmedaille Leipzig uitgereikt aan pianiste Angela Hewitt

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Bachmedaille Leipzig uitgereikt aan pianiste Angela Hewitt

De stad Leipzig heeft gisteren de Bachmedaille uitgereikt aan Angela Hewitt. Afgelopen zomer werd al bekend dat de Canadese pianiste de medaille zou ontvangen, maar de uitreiking was uitgesteld vanwege de corona epidemie. Bijzonder blijft het dat Hewitt de eerste vrouw is die deze onderscheiding ontvangt.

Hewitt ontving de medaille gisteren na een galaconcert dat op internet werd uitgezonden. Hewitt speelde Bachs Goldbergvariaties in de Thomaskerk in Leipzig.
Met de prijs roemde de jury de inzet van de musicus voor de muziek van Johann Sebastian Bach. “Sinds de Canadees Glenn Gould is er geen artiest geweest die de interpretatie van Bach op de moderne concertvleugel zo in het middelpunt van zijn werk heeft geplaatst als Goulds landgenote Angela Hewitt”, aldus de jury.

De medaille werd uitgereikt door de burgemeester van Leipzig en de artistiek leider van het Bachfestival Michael Maul. Oorspronkelijk had de uitreiking in de zomer moeten plaatsvinden, maar vanwege de coronapandemie werd het Bachfestival afgelast.

De Bachmedaille wordt ieder jaar uitgereikt. Eerdere ontvangers onder anderen Ton Koopman, Maasaaki Suzuki en Sir John Eliot Gardiner.

Ster advertentie
Ster advertentie