Podium
NTR

Dirigent Kirill Petrenko zegt concerten in Amsterdam af

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Dirigent Kirill Petrenko zegt concerten in Amsterdam af

Kirill Petrenko, de chef-dirigent van de Berliner Philharmoniker annuleert zijn concerten komende week bij het Concertgebouworkest. Hij zou daar een programma dirigeren met werken van Bartók en Berg. Jaap van Zweden valt voor hem in met een gewijzigd programma.

De charismatische dirigent moet zijn concerten om gezondheidsredenen afzeggen. Jaap van Zweden neemt de concerten over. Het oorspronkelijke programma met het ballet De Houten Prins van Bartók en 3 Orchesterstücke van Berg wordt gewijzigd. Van Zweden neemt in zijn dirigeerkoffer de partituren van de Negende symfonie van Sjostakovitsj en de Zesde symfonie van Tsjaikovski mee.

Petrenko was nog maar één keer te gast bij het orkest in 2013. Op het programma stonden toen werken van Tsjaikovsky en Rimski-Korsakov. Van Zweden is voor de orkestleden natuurlijk geen onbekende. Hij stond er voor het laatst op de bok in januari van dit jaar met onder meer het eerste bedrijf uit Die Walküre van Wagner.

De concerten met Jaap van Zweden zijn in het Concertgebouw op donderdag 22 en vrijdag 23 juni. Lees meer informatie op de website van het orkest.

Ster advertentie
Ster advertentie