Podium Witteman
NTR

Kijk Terug: Podium Witteman 24 maart

  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk Terug: Podium Witteman 24 maart

Paul Witteman ontvangt de Franse cellist Edgar Moreau, pianist Caspar Vos, klarinettist Jelmer de Moed en pianist Rik Kuppen, de Marinierskapel der Koninklijke Marine en Fuse.

De Franse cellist Edgar Moreau gooit internationaal hoge ogen met een opname van het Celloconcert van de Oostenrijkse componist (en pianist!) Friedrich Gulda. Dit bijzondere stuk voor cello en blazers heeft een aanstekelijke mix van jazz en klassiek. In Podium Witteman speelt Moreau dit stuk met de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

In Pauls Jonge Helden deze week klarinettist Jelmer de Moed en pianist Rik Kuppen. De Moed en Kuppen vormen sinds een tournee door Mexico een vast duo. In Podium Witteman spelen ze een van de Fantasiest├╝cke van Robert Schumann.

De Nederlandse pianist Caspar Vos komt muziek spelen van Frederic Mompou. Hij wil een lans breken voor deze Catalaanse componist, die een meester was van de verstilde muziek.

Fuse speelt deze keer muziek van de Amerikaanse componist Bryce Dessner. Dessner is gitarist in de rockband the National, maar is nu tevens een veelgevraagde componist! Fuse speelt een eigen bewerking van Dessners Aheym, voor strijkkwartet.

Podium Witteman Extra is gewijd aan de immens populaire Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Wat is de kracht van zijn muziek? Emma van der Schalie spreekt onder meer met jonge muzikanten die zich door Einaudi laten inspireren. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Ster advertentie
Ster advertentie